Forside * Featured

TEST: Samsung Galaxy S9+

-

Samsung er klar med en opdateret Galaxy S smartphone, der i år hedder S9 og S9+. Vi har testet deres nye flagskib smartphone.

På MWC 2018 i Barcelona præsenterede Samsung deres nye topmodel for hele verden, og med sloganet “Det genopfundne kamera” var det klart de nye kameraer i Galaxy S9, der var i fokus.

Annonce:

Recordere.dk har testet Samsung Galaxy S9+, der er den store variant af Galaxy S familien med en 6,2 tommer skærm. Læs her hvad vi synes.

 

Kassen som S9+ kommer i.

 

Udpakning og installation

Samsung Galaxy S9+ kommer i en flot emballage, der minder meget om den vi fik til Galaxy S8+.

Kassen indholder udover telefonen en AC USB oplader, USB-C opladningskabel samt et diskret sæt in-ear AKG in-ear hovedtelefoner og en eject-pin (Den lille pind du bruger til at åbne SIM porten).

Opladeren går fra almindelig USB til USB-C, men i kassen ligger der også en adapter fra MicroUSB til USB-C hvis man har glemt sit USB-C kabel.

Desuden ligger der et lille stik, der gør at man kan overføre data fra en anden telefon, når man installerer sin nye Samsung Galaxy S9+.

 

Alt der følger med i kassen (foto: recordere.dk)

 

Telefonen vi testede var i farven “Lilac Purple” som er Samsungs nye lilla nuance. Ikke en farve jeg personligt ville vælge, men gudskelov kan Galaxy S9+ også fås i Midnight black (sort) og Coral Blue (blå).

Skærmen er på S9+ på 6.2 tommer, og har formatet 18.5:9 som giver skærm fra nærmest top til bund, og det er Samsungs Infinity Display, der har kant ud over begge sider.

I toppen finder man også et 8 megapixel selfiekamera, der har lynhurtig autofokus. På toppen finder man et DualSim-slot, der også har plads til et MicroSD kort. Og i år kommer den danske model med DualSim, hvor man sidste år kun fik enkeltSim samt plads til et MicroSD. MicroSD pladsen kan give op til 400 GB ekstra plads.

 

 

På venstre side finder man lydstyrke knapperne, samt en dedikeret Bixby knap, som jeg nok skal vende tilbage til senere i anmeldelsen.

På højre side finder man power knappen, og i bunden finder man et USB-C stik samt et minijack stik som kan bruges til hovedtelefoner.

På bagsiden er der et kamera med to 12 megapixel objektiver (Wide og Tele) samt den glædelige nyhed, at Samsung endelig har flyttet fingeraftrykslæseren ned under kameraet, og ikke som de sidste års modeller, hvor den sad på siden af kameraet.

Galaxy S9+ er IP68 certificeret, og det betyder at den er vandtæt i op til 30 min. på ned til 1.5 meters dybde, og man kan bruge telefonen i regnvejr, uden at være bekymret for om den bliver ødelagt af vand.

Installationen af Samsung Galaxy S9+ er hurtig og let, og tager ikke mere end nogle få minutter, hvis man har en ordentlig internet forbindelse.

Man kan vælge at geninstallere apps og data fra en anden Android Telefon, overføre data fra en iPhone eller installere telefonen fra ny.

Vi valgte at prøve Samsung’s backup/restore funktion, så vi fik overført vores indstillinger fra vores Galaxy S8+.

Den installerede både skrivebord og apps, men som forventet skulle vi stadig logge ind på de tjenester vi bruger (Facebook, Twitter, etc.), men WiFi kodeord var gemt, så vi skulle ikke logge ind på vores forskellige trådløse netværk igen.

 

 

Ydelse og batteri

Samsung Galaxy S9+ kommer med 6GB RAM og deres egen Exynos 9810 Octa-core processor. Køber man den mindre S9 model, får man kun 4GB RAM.

Den interne hukommelse er på enten 64GB, 128GB eller 256GB, men den kan som tidligere skrevet udvides med op til 400GB ekstra via et MicroSD kort.

Modellen vi testede var med 64GB intern hukommelse, og vi kan ikke sige om de andre størrelser kommer til Danmark endnu.

I hastighedstest giver AnTuTu giver Samsung Galaxy S9+ en score på 245.251, som er en forbedring imod Galaxy S8+, der sidste år scorede omkring 173.500.

I det hele taget er der intet at brokke sig over i ydeevne. Alt kører flydende. Videoer afspilles flydende, 3D grafik spiller max, og programmer og internet browser kører rigtigt godt ved daglig brug.

Men Samsung har ikke ændret på batteriet, der ligesom sin foregænger er på 3.500 mAh, mens man i lillebroderen S9 må nøjes med 3.000 mAh.

Batteriet kan lades op på lidt over en time via USB-C kabel, og Samsung Galaxy S9+ understøtter også hurtig trådløs opladning.

Men ydelsen ligger i underkanten af hvad man burde forvente af en smartphone i 2018. Fra jeg stod op, til jeg gik i seng, brugte Galaxy S9+ omkring 75% af batteriet ved normal brug med kamera, video og sociale medier, så en daglig opladning er nødvendig.

 

Flere måder at låse din telefon op

Ligesom sidste år, giver Samsung Galaxy dig mange måder at låse sin telefon på på. De har både pin eller mønster, fingeraftryk, ansigtsgenkendelse og iris som låser op via din øjne.

På Galaxy S9+ tilbyder de også en kombination af iris og ansigtsgenkendelse, som skulle løfte sikkerheden. Samsung kalder det “Intelligent Scan”. Det fungerer stadig godt, og vi har ikke hørt om nogle der har knækket Intelligent Scan endnu.

Du kan selv vælge hvilken, eller hvilke af metoderne du ønsker at bruge. Personligt har jeg pin, fingeraftryk og “Intelligent Scan”.

Selvom Samsung har flyttet fingeraftrykslæseren til under kameraet, undrer jeg mig stadig over at den skal være så lille. Men den virker hurtig og præcist, så uanset hvad låse-op type du vælger, skal du ikke vente på din telefon.

Samsung skal have ros for at have så mange forskellige måder at låse telefonen op på. Det er helt op til personlig reference, hvad sikkerhed man ønsker at bruge.

 

Skærmen

Samsung fortsætter med sit AMOLED “Infinity Display” på årets Galaxy S9 serie, og man får også rigtigt meget skærm for pengene. Mere end 80% af telefonens forside er skærm.

Skærmen på S9+ er 6.2 tommer, og har 18.5:9 format, som stadig gør den helt uden for nummer, når det gælder afspilning af video, men det har Samsung løst ved at tilbyde en tilpasningsfunktion.

Til gengæld er der masser af plads til apps og ikoner.  Og den ekstra plads til ikoner og apps er en nydelse i daglig brug.

Og den meget ekstra plads har man bl.a. fået ved at lægge HOME knappen direkte på displayet, og så have et haptisk feedback, når man trykker hårdt på “knappen”.

Samsungs HD+ Super AMOLED skærm står iøvrigt  knivskarpt med dybt sort niveau, og jeg er vild deres “allways on” display som giver mig info om nye beskeder og holder mig orienteret om tiden.

Skærmens opløsning kan indstilles i indstillinger. Fra fabrikken kommer den med opløsningen 2220×1080 (FHD+), men du kan vælge at skrue den op til 2960×1440 (WQHD+) eller ned til 1480×720 (HD+). J

eg har valgt at lade den blive i den FHD+ opløsning som Samsung har sat den til fra fabrikken. Du kan også skifte farvebalance i indstillinger, men også der kan jeg bedst lide den indstilling som Galaxy S9+ kommer med som standard.

Da det er en edgeskærm, har du ligesom sidste år ekstra edge funktioner på højre side af skærmen. Du kan som standard vælge mellem “App Edge”, “Smart Select” og “Peoples Edge”, men der er masser af andre smarte kantfunktioner som kan vælges eller tilkøbes i indstillinger.

Men dem som er valgt som standard, er også dem som giver størst værdi ved daglig brug. “Smart Select” er en feature som gør at du har en udklipsværktøjslinie klar, så du kan klippe et område af skærmen ud, og gemme det som billede, eller som animeret GIF.

Kvaliteten af skærmen er uovertruffen, og det er kun iPhoneX der kan måle sig med den AMOLED skærm.

 

 

Lyden: “To Atmos or not to Atmos”

Samsung har slået stort brød op, ved at bruge Atmos som salgsgimmick når det gælder lyd.

Nuvel, Samsung har fået stor lyd ind i Smartphonen, som gør at du kan spille højt, uden det lyder forfærdeligt, men at gå derfra til at sige at det lyder godt er bare ikke lige sagen. Du har også fået stereo-højttalere placeret i top og bund af telefonen.

Konferencekald lyder godt, og du kan til nød afspille den nye med Marcus og Martinus på YouTube for venner i rummet, men at sige at telefonen kan levere Atmos lyd er desværre endu et bevis på at Dolby sælger ud af arvesølvet, og på den måde devaluere hvad lyd-elskere forventer af Atmos navnet.

Samsung har fået AKG til at kalibrere lyden i Galaxy S9+, og telefonen har god lyd sammenlignet med mange andre smartphones.

Sammen med Samsung Galaxy S9+ får man et sæt AKG in-ear hovedtelefoner fra Harman. Og de giver en rigtig god lyd. Inde i hver øre får du dual-kanal lyd fra en woofer og tweeter.

 

Dual kamera på Samsung Galaxy S9+ (foto: recordere.dk)

 

To kameraer der giver fantastiske billeder

Samsung Galaxy S9+ kommer nu med dual kamera på bagsiden, som vi kender det fra mange andre mærker allerede. Et Wide og en Tele objektiv. Og også med dobbelt blænde på enten F1.5 eller F2.4, som gør at den er blevet bedre til at tage billeder i mørke forhold.

Kører du i PRO mode, kan du selv vælge hvornår den bruger F1.5 eller F2.4, men ellers klarer kameraet det selv når du kører i AUTO mode.

Vi har taget nogle billeder i PRO mode, hvor vi bruger de to forskellige blændeåbninger. Jo større åbningen er jo mere lys bliver der lukket ind.

Samsung Galaxy familien har altid været top-performer når det gælder billeder, og DXOMark har anmeldt kameraet, og fundet det blandt de allerbedste kameraer på smartphones lige nu.

Recordere.dk er meget enige. Kameraet performer godt i alle forhold, og softwaren er stadig let og logisk, når man først forstår det med at swipes op og ned for at skifte kamera mellem for- og bagsiden, og til højre og venstre for at skifte mode.

Vi har lavet et lille galleri med billeder taget i forskellige lysforhold, og både ude- og indenfor. Alle billeder er taget med 1x eller 2x zoom, og på Auto, som de fleste brugere nok foretrækker at bruge.

 

 

På video, er Samsung også stadig blandt de bedste, og du kan optage i op til 4K/UHD med 60 fps. Og tak til Samsung for også at gå HEVC vejen, hvor du nu i indstillinger kan vælge at bruge HEVC (High Efficiency Video Coding) på de videoer du optager. Det sparer plads, og giver ofte en bedre kvalitet end h.264.

En ny ting på Samsung Galaxy S9+ er Super Slow, der giver mulighed for at tage slowmotion video med 1.000 fps.

Ikke noget man har brug for særligt tit, men en sjov feature. Det er dog meget svært at holde kameraet stille nok, så det kræver lidt træning.

 

 

Og så er der jo AR Emoji

Med iPhone X introducerede Apple Animoji, og nu er Samsung klar med deres modsvar.

De hedder AR Emoji, og til forskel fra Apple, så er det ikke en talende lort, men dig selv som bliver animeret.

Du vælger selv hår, ansigt, briller og tøj, og så laver Samsung en Emoji baseret på et billede den scanner af dit ansigt.

 

 

Det er og bliver en gimmick, som du bruger nogle enkelte gange, mens du griner af det, men så går det faktisk hen og bliver trælst at Samsung bruger et menupunkt på dit kamera til AR Emoji.

Derfor er jeg også glad for at Samsung i kameraet har en indstilling hvor du selv kan vælge hvad modes du bruger mest i dit kamera, så AR Emoji’s kan fjernes fra kameramenuen.

Tak for det Samsung.

 

 

Men når det er sagt, så skal der nok være brugere, som synes AR Emoji er det bedste der er sket smartphonen siden Snapchat, og til dem er det jo en fin feature. Så længe vi andre kan slå den fra.

 

Opsætning af Dual Sim på Samsung Galaxy S9+

 

Hvordan er den som telefon.

Samsung Galaxy S9+ er en fantastisk telefon. Dens antenner yder rigtigt godt, har god lyd, og understøtter VoLTE, der giver endnu bedre lyd ved opkald.

Samsung har valgt at introducere dual-SIM versionen i Danmark, så er der bare endnu flere fordele ved Galaxy S9 familien.

 

Tak for Dual SIM Samsung (foto: recordere.dk)

 

Har du to telefoner (f.eks. job og privat), så kan du nu nøjes med én fysisk telefon, og så vælge hvad SIM kort der bruges til opkald, beskeder og data. Tak for det Samsung.

Det koster nok ikke mange kroner for Samsung at give funktionen med, og det giver så stor værdi for dem som ellers slæber rundt med to telefoner.

Samsung Galaxy S9+ har Cat 18 LTE, og det skulle ifølge Samsung give op til 1,2 Gbps hastighed, hvis ellers udbyderne leger med.

Samsung understøtter alle de vigtigt trådløse protokoller på WiFi, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), så man også der får høj trådløs ydelse, når man bruger trådløse netværk, der tilbyder det.

Galaxy S9+ har også Bluetooth er 5.0, som giver mulighed for dobbelt hastighed og op til fire gange så lang rækkevidde, ligesom flere enheder kan bruge bluetooth forbindelsen samtidigt.

GPS delen er også rigtigt god, og udover GPS, understøtter Samsungs location-chipset Galileo, Glonass og BeiDou, så man bør være godt dækket ind uanset hvor i verden man medbringer sin telefon.

 

 

Software

Samsung har ikke lavet de store ændringer i softwaren fra Galaxy S8+, og tak for det. Det er dejligt at Samsung nu forsøger at holde deres Galaxy så ren som mulig når det gælder Android oplevelse.

Samsung Galaxy S9+ kommer med Android 8.0 (Oreo).

Samsung har beholdt deres egen launcher, der har en masse smarte funktioner. F.eks. skal du bare stryge fingeren kort op eller ned på skærmen for at få adgang til alle din apps.

Det fungerer rigtigt godt, og hurtigt, og hvis man ligesom mig bedst kan lide, at alle ens apps ligger i mapper, så er det hurtigt og let at oprette mapper ved at trække apps oven på hinanden.

Der følger dog stadig en del Samsung software med omkring sundhed, SmartThings (IoT), Samsung Pay og Samsung Gear, og ellers er det en fornuftig samling af utilities og værktøjer.

 

 

SmartThings er nu standard

IoT (Internet of Things) bliver vigtigere og vigtigere for alle, og Samsung har nu lagt SmartThings app’en direkte på telefonen.

Det gør det let at styre mange af de ting du har i dit hjem. Både Sonos, Hue, mange TV og andre enheder er understøttet fra starten, og SmartThings understøtter både ZigBee og Z-Wave, der er blandt de største standarder inden for IoT.

Bl.a. opdagede SmartThings mine TV (LG og Samsung), så jeg kunne broadcaste til dem via SmartThings, men også mit Sonos blev fundet, og der linker Samsung så til Sonos egen app.

 

 

Bixby stadig ikke på dansk

Samsung satser stadig voldsomt på deres egen personlige assistent Bixby, og lovede i forbindelse med CES, at Bixby ville komme på dansk. Dette er ikke sket endnu.

Bixby har ligesom Google Now en egen skærm, hvor man får anbefalinger ud fra kalender, billeder og forbrugsmønster. Andre udviklere kan lave egne kort til Bixby, og på den måde kan man få en lækker oversigt over information fra programmer og kalendere.

Men Bixby bliver løbende forbedret, og deres anbefalingsmotor på køb og identifikation af produkter er blevet meget bedre siden vi testede det på S8+.

Bixby kan også aktiveres med kameraet, så du får mere info om det produkt eller sted du tager billeder af.

På Samsung Galaxy S9+ kan du slå Bixby knappen fra, hvis du ikke vil have at Bixby starter hver gang du rammer knappen. Jeg er stadig ikke Bixby fan, og jeg tror ikke det ændrer sig ved at få dansk sprog på.

 

 

Konklusion

Samsung Galaxy S9+ er en rigtig god smartphone, og en fantastisk kameratelefon. Så står du og skal ud og købe ny Android smartphone, så er Galaxy S9+ et rigtigt godt bud.

Har du allerede en Galaxy S8, så er springet nok for lille til at retfærdiggøre en opdatering, men for folk på kig efter en ny telefon, der er Galaxy S9+ blandt de allerbedste Android telefoner lige nu.

Samsung Galaxy S9+ er en stærk kandidat hvis du leder efter en god kombination af performance, kamera, lyd og udseende.

Prisen skræmmer ikke. Du skal betale 7.499,- for Samsung Galaxy S9+, og 6.699,- for Samsung Galaxy S9. Priserne er vejledende, og allerede nu er de set billigere på nettet. Hvis jeg selv skulle vælge, var valget faldet på S9+ på grund af ekstra kamera og større batteri.

Du kan iøvrigt se bedste dagspris her.

 

Specifikationer

Fakta: Samsung Galaxy S9 er udstyret med Octa-core (2,7 GHz Quad + 1,7 GHz Quad) og 4 GB RAM, 64 GB intern hukommelse og plads til 400 GB med micro SD. Har en 5,8 “Quad HD 2960×1440 Super AMOLED-skærm. Batteri på 3.000 mAh (Fast charging og Wireless opladning), 147,7 x 68,7 x 8,5 mm, vægt 163 g. Frontkamera: 8MP AF (F1.7), bagkamera: Super Speed Dual Pixel 12MP (AF, OIS, F1.5/F2.4). Operativsystem Android 8 (Oreo). Wi-Fi: 802,11 g / n / ac (2,4 / 5 GHz). Netværk: 4G (op til 1,2 Gbps / 150 Mbps). Forbindelser: Bluetooth v5.0, USB Type-C 3.0, support til Samsung Pay, GPS. Autentificering: Iris, fingeraftryk og ansigtsgenkendelse. Andet: IP68-certificering, Dual SIM, indbyggede stereohøjttalere kalibreret af AKG.

Fakta: Samsung Galaxy S9 + er udstyret med Octa-core (2,7 GHz + 1,7 GHz) og 6 GB RAM, 64 GB intern hukommelse og plads til 400 GB med Micro SD. Har en 6,2″ Quad HD 2960×1440 Super AMOLED-skærm (529 ppi). Batteri på 3.500 mAh (Fast charging og Wireless charging), 158,1 x 73,8 x 8,5 mm, vægt 189 g. Frontkamera: 8MP AF (F1.7), Dobbelt bagkamera: Wide-angle Super Speed Dual Pixel 12MP (AF, OIS, F1.5/F2.4) + Telephoto 12 MP (AF, OIS, Optical Zoom x2, F2.4). Operativsystem Android 8 (Oreo). Wi-Fi: 802,11 g / n / ac (2,4 / 5 GHz). Netværk: 4G (op til 1,2 Gbps / 150 Mbps). Forbindelser: Bluetooth v5.0, USB Type-C 3.0, support til Samsung Pay, GPS. Autentificering: Iris, fingeraftryk og ansigtsgenkendelse. Andet: IP68-certificering, Dual SIM, indbyggede stereohøjttalere kalibreret af AKG.

 

Samsung Galaxy S9+

7.499,-
8.4

Design

7.5/10

Skærm

9.0/10

Performance

9.0/10

Kamera / Video

10.0/10

Samtale kvalitet

8.0/10

Batteri

7.5/10

Pris

8.0/10

Plus

  • Kameraet er i særklasse godt
  • Skærmen er god i alle lysforhold
  • Hurtig og let at bruge

Minus

  • Skuffende batterikapacitet
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.