Forside Produkter Mobil

Googles næste iMessage-konkurrent hedder bare ’Chat’

-
Google Chat

Selv om apps som Talk, Buzz, Hangouts og nu også Allo er floppet, har Google mod på at prøve igen.

Denne gang hedder app’en simpelthen bare ’Chat’. Det skriver The Verge, der også har fået lejlighed til kigge på de første udgaver af systemet.

Det er meningen, at Chat skal give Android-brugerne en mere iMessage-agtig oplevelse, og dermed give adgang til overførsel af filer, video, billeder, gruppe-chat, lydbeskeder, deling af lokation og meget andet.

Annonce:

Men måske lykkes det for Google at lave et Android-svar på Apples iMessage denne gang. Chat har nemlig RCS indbygget, Googles egen protokol, som de håber vil erstatte SMS.

Med andre ord vil Google et lag dybere ned i mobilteknologien. Og så er der nok mange, der tænker, at det er alt for omfattende at prøve at komme til at erstatte noget så indgroet i vores mobilkultur som SMS.

 

 

Men det er faktisk lykkedes Google at lave aftaler med 55 teleoperatører på verdensplan gennem GSM Association, og antallet er voksende. I Danmark er Telenor og Telia allerede ombord.

Store smartphone-producenter på Android-platformen som Samsung, Huawei og LG er også klar. Microsoft står også på som en OEM-partner, så måske dukker Android Chat også op i Windows eller på Surface?

Det eneste, der ikke er klar, er kryptering. Modsat mange andre chat-apps er der ikke nogen end-to-end-kryptering på RCS.

Chat forventes at blive rullet ud i løbet af de næste 12-18 måneder, og mon ikke, vi får en forsmag på Google I/O i næste måned?

 

Annonce:
Forrige artikelDR formidlede data fra populære apps til Facebook
Næste artikelSET TV Sagsøgt af Hollywood, Netflix og Amazon
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.