Forside Nyheder

Nest-alarm kan nu styres med Google Assistant

-

Der var engang en tv-reklame, der kørte på dansk tv, hvor en mand forlod sit hus og låste det med samme lyd og blinkende lamper som på en bil.

Hvis du altid har ønsket dig at låse og slå din alarm til på samme måde, skal du blot væbne dig med lidt tålmodighed. Senere i år skulle Nests smart-alarm, Secure, nemlig komme til Danmark. Den er allerede ud i Nests hjemland, USA.

Her har Nest netop offentliggjort, at alarmen nu kan fungere sammen med Google Assistant. Og det betyder reelt set, at du kan få assistenten til at låse fordøren på huset (hvis den har en smartlås) og slå alarmen til, alt sammen fra din smartphone. Lige nu skal du bruge en dongle som på billedet herover.

Med lidt snilde (eller ved hjælp af IFTTT) kan du sikkert få Google Assistant til at afspille bil-alarmlyden og blinke en gang med en lampe inde i huset, mens den gør det.

Eftersom Nest er ejet af Google, kan man godt undre sig over, hvorfor Secure først bliver kompatibel med Assistant nu, eftersom alarmsystemet blev lanceret sidste år. Måske er det ikke helt så nemt at kombinere de to teknologier, som man skulle tro. Der er nemlig også en del begrænsninger på Google Assistant-integrationen. For eksempel kan du ikke vælge at låse hele baduljen med stemmen – hviket nok er allermest af sikkerhedshensyn.

Nest Secure-systemet er blevet spået til at koste omkring 3.500 kr., når det lander i Danmark.

Annonce