Forside Nyheder

Ny Windows 10 er klar

-

Microsoft: Ny Windows 10-opdatering giver dig mere tid og fokus i hverdagen

Den nyeste opdatering til Windows 10 er tilgængelig fra 30. april og byder på funktionen Timeline, der gør det enkelt og hurtigt at finde dokumenter, mens du med Focus Assist kan bevare et godt workflow uden at blive distraheret.

Annonce:

Windows 10-opdateringen indeholder også forbedringer til Dictation, så du hurtigt kan indtale noter og mails.

Hver eneste dag spilder vi tid på at lede efter mails og dokumenter på forskellige devices og enheder. Men det skal nu være slut.

Med den nye opdatering til Windows 10 introducerer Microsoft en række programmer, som skal give dig mere tid i hverdagen. Blandt andet programmet Timeline, som gør det nemmere at finde dokumenter og mails, uanset hvor og hvornår du har gemt dem.

 

Windows 10 timeline

 

Timeline giver dig mere tid i hverdagen

Helt konkret giver Timeline mulighed for at gå tilbage i tiden på dit device og finde de ting, du arbejdede med for en time siden, i går eller for flere uger siden.

Og det kan sagtens gøres fra din Android eller iPhone, selvom du tidligere arbejdede på din Windows 10-pc.

Det hele er synkroniseret, og det betyder, at du kan arbejde på din smartphone, mens du sidder i bussen, og nemt fortsætte på din pc, når du er kommet frem til kontoret.

 

Få koncentrationen tilbage med Focus Assist

Én ting er tidsspilde, når vi leder efter dokumenter eller mails på vores enheder. Noget andet er den tid, vi bruger, når vi bliver afbrudt midt i et godt workflow – blandt andet pga. sociale medier.

Det problem har Microsoft også forsøgt at løse i den nye opdatering med programmet Focus Assist.

De fleste bruger mange timer foran en skærm hver dag, men bliver let distraheret af notifikationer og beskeder fra sociale medier, kolleger eller noget helt tredje.

Med programmet Focus Assist bliver vi hjulpet til at holde fokus og fordybe os.

Programmet sørger for, at du undgår at blive afbrudt af lyde, pop-ups, mails og andre forstyrrende ting. Venter du på en vigtig mail, kan du altid tilføje specifikke personer, som har tilladelse til at afbryde dit flow, men ellers kan du altså arbejde i dyb koncentration, og på den måde nå mere på kortere tid.

 

 

Både shopping og læsning bliver nemmere i Microsoft Edge

Ønsket om at gøre vores workflow fri for afbrydelser er også temaet for flere af de forbedringer, der er lavet i Microsoft Edge.

Her kan du nu blandt andet slukke for lyden, hvis der popper reklamer eller andet op på nettet. Samtidig er det muligt at lave fuldskærmsvisning af e-bøger og PDF’er, så du ikke bliver distraheret, mens du læser.

Den nye opdatering betyder også, at shopping på nettet er blevet nemmere. Nu kan du gemme adresser og betalingsinformationer helt sikkert, så du nemt kan udfylde formularer ved køb af onlinevarer.

Udover at være en forbedring for dem, der elsker at handle online, byder den nye opdatering også på et grammatikværktøj til Microsoft Edge, Grammar Tools, som er en hjælpende hånd for de af os, der nogle gange kan have udfordringer med at læse.

Programmet kan blandt andet opdele lange ord i stavelser, ligesom det kan fremhæve ord fra forskellige ordklasser, fx navneord eller udsagnsord.

 

Indtal mails med Dictation

Windows 10-opdateringen byder også på nye features til dem, der ønsker at indtale noter eller mails.

Med Dictation skal du blot holde cursoren på et tekstfelt og trykke Win+H for at starte mikrofonen. Med den forbedrede Dictation-funktion i Windows 10 kan du fange dine tanker hurtigt og præcist, så den fantastiske idé, du fik på farten, eller den tale du øver dig på, ikke går tabt.

 

Tilgængelighed

Opdateringen til Windows 10 er tilgængelig fra den 30. april 2018.

 

Annonce:
KILDEMicrosoft pressemeddelelse
Forrige artikelSpilvideo: God of War (PS4)
Næste artikelSound Hub Denmark: Internationalt udviklingsmiljø for lyd
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.