Forside Produkter Mobil

TEST: Huawei P20 Pro – Super kamera Smartphone

-
Huawei P20 Pro

Forventningerne til den nye Huawei P20 Pro har været høje. Med 3 objektiver på bagsiden, og helt op til 40 megapixel billeder, så skal der meget til for ikke at forvente gode fotografier. Vi har testet det nye flagskib fra Huawei.

Huawei lancerede deres nye flagskib i Paris, og efter præsentationen fik vi vores anmeldereksemplar med hjem til test. Modellen vi testede var i sort, men du kan også få Huawei P20 Pro i Twilight, Midnight Blue og Pink Gold.

 

Annonce:
Oplader, USB-C kabel, in-ear hovedtelefoner, USB-C adapter får man med til telefonen. (foto: recordere.dk)

 

Udpakning og installation

Huawei P20 Pro kommer i en flot hvid æske, der udover telefonen indeholder en oplader, et USB-C kabel, in-ear USB-C hovedtelefoner, En USB-C til Minijack adapter, samt en pin til at åbne sim-skuffen.

Telefonen har glaslook på bagsiden, og det skriger på fedtede fingre.

 

Huawei P20 Pro hak (foto: recordere.dk)

 

På forsiden finder man udover det store 6,1 tomme AMOLED display en fingeraftryklæser, der sidder under skærmen.

Ligesom iPhone X har Huawei P20 Pro et “hak” i toppen af skærmen hvor der bl.a. er et 24 MegaPixel selfiekamera. Huawei gjorde ved lanceringen et stort nummer ud af at deres hak var mindre end iPhone X, og at der derfor var mere plads til notifikationer i områderne omkring hakket.

 

 

På højre side finder man knap til lydstyrke og tænd/sluk knap. På bagsiden finder man hele tre objektiver med Leica navnet.

 

De tre Leica objektiver på Huawei P20 Pro (foto: recordere.dk)

 

USB-C tilslutning i bunden af Huawei P20 Pro (foto: recordere.dk)

 

I bunden finder man et USB-C stik, og Huawei har valgt at følge trenden, og har fjernet minijack stikket. Der medfølger dog som tidligere skrevet en adapter fra USB-C til minijack.

Huawei P20 Pro er iøvrigt IP67 certificeret, så den kan klare støv og 1 meter vand i op til 30 minutter.

Installationen af Huawei P20 Pro tog ikke mange minutter, og har man allerede en Huawei eller Android telefon kan man let genskabe apps og indstillinger fra en tidligere model.

 

Højere ydelse end Huawei Mate 10 Pro med samme chipset!

Den indbyggede Kinin 970 chipset og de 6GB RAM, gør at Android spiller med meget høj performance. Vi har testet både video og 3D spil, og nærmest aldrig følte man hakken når man spillede, surfede, eller så videoer.

Kigger man inde i Kirin 970 finder man et octa-core processor setup, hvor 4 kerner kører med high-performance Cortex A73 2.36 GHz kerner og fire andre kører med energibesparende Cortex A53 kerner, der kører 1.8 GHz., samt en i7 co-processor.

Det er de samme specs som Huawei Mate 10 Pro har, og alligevel scorede Huawei P20 Pro bedre på Antutu. I hastighedstest giver AnTuTu giver Huawei P20 Pro en score på mellem 185.731 og 204.895, der er en del under de 245.251, som Samsung Galaxy S9+ gav os i sidste måned, men højere end de 178.500 som Huawei Mate 10 Pro gav os sidste år.

Huawei P20 Pro blev dog varmere end vi har oplevet med f.eks. Samsung Galaxy S9+ da vi kørte de gentagne test.

Huawei P20 Pro kommer med 128GB intern lager, og til forskel fra f.eks. Samsung Galaxy S9 er der ikke plads til et MicroSD kort.

 

Stort batteri og god batteritid

Huawei P20 Pro kommer med et 4000 mAh batteri, og har har SuperCharge, der gør at du hurtigt kan genoplade din telefon når den er lav på strøm.

Vi oplevede dog aldrig at blive presset på batteriet, der selv efter travle dage var på mellem 25-40%, og skulle man blive presset, har Huawei P20 Pro flere indstillinger til at spare på batteriet.

Udover den normale Power Save mode som man kender fra Android, så har de også en “Ultra Power Saver Mode”, der kan give op til over 4 dages batteritid. Dette dog på bekostning af at alle smartphone apps er deaktiveret, og du kun kan telefonere og sende SMS’er.

En ting som undrer os, er hvorfor Huawei stadig ikke har trådløs opladning. De leverer fantastisk ydelse og specifikationer på både kamera, hardware og software, og alligevel har de ikke trådløs opladning på deres flagskib i 2018.

 

Skærmen på Huawei P20 Pro (foto: recordere.dk)

 

Skærmen

Huawei P20 Pro kommer med en 6,1 tommer OLED skærm der kører 1080 x 2240 pixels (FHQ+) med 408 PPI og 16,7 mio. Farver.

OLED skærmen står superflot, og giver et godt farve- og lysmættet billede i nærmest alle lysforhold.

Det er ærgerligt at Huawei er faldt i “hak” fælden, og ligesom mange andre spillere nu efterligner Apple og Essential Phone, men til forskel fra Apple har Huawei en indstilling, hvor man kan vælge at gøre området omkring hakket sort, så man ikke ser det, hvis man har noget imod et hak i skærmen.

Man kan iøvrigt skifte opløsning på skærmen hvis man ønsker at spare strøm, så kan skærmen sættes til at køre HD+ med en opløsning på 1493×720.

 

Huawei P20 Pro (foto: recordere.dk)

 

Fin lyd og Dolby Atmos

Huawei har ligesom Samsung indgået et samarbejde med Dolby, der har kalibreret de indbyggede stereohøjttalere så de er Dolby Atmos certificeret. Vi mener dog stadig at det er for åndsvagt at kalde mobiltelefon lyd Dolby Atmos.

Men ligesom på Samsung Galaxy S9+ har Huawei P20 Pro en rigtig god lyd af en smartphone. Der er masser af både top og bund, men at gå derfra til at sige at det lyder godt er bare ikke lige sagen.

Konferencekald har godt af den ekstra gode lyd, og har du brug for at vise en musikvideo til venner, så er det jo ingen skade til at det lyder mindre fladt en de fleste mobiltelefoner. Men som vi også sagde omkring Samsung Galaxy S9+, så er Dolby Atmos certifikatet desværre endu et bevis på at Dolby sælger ud af arvesølvet.

De medfølgende in-ear hovedtelefoner lyder OK, men ikke fantastisk. Men ønsker man bedre lyd har Huawei bluetooth 4.2 med både AptX og AptX HD, så her kan du virkeligt få god lyd over trådløs forbindelse med andre hovedtelefoner.

 

 

Fantastisk kamera

Og så kommer vi til hovedretten på Huawei P20 Pro. Kameraet er til tre stjerner i Michelin Guiden.

På bagsiden har man hele tre objektiver. Et 40MP (f/1.8), et 20MP (f/1.6) monokromt og et 8MP (f/2.4) teleobjektiv. P20 Pro indeholder samtidig en ny linse, der kaldes Leica VARIO-SUMMILUX, der har tre gange optisk zoom og kan fotografere billeder med en vidde helt op til fem gange Hybrid Zoom. Derudover kan kameraet fotografere særligt sensitive billeder med en 1/1,7-tommer sensor, som kan tage knivskarpe billeder i da°rlige lysforhold ved hjælp af Huaweis nightmode, der fungerer som en en tri-pod fri måde at tage billeder i mørke forhold.

Kombinationen af de tre objektiver gør at du kan skyde rigtigt gode billeder og video i nærmest alle forhold. Den første dag vi havde kameraet, havde vi et kedeligt grå-/regnvejr i Paris, men siden da har vi testet i blandede lys- og vejrforhold.

Samtidigt har Huawei P20 Pro en avanceret AI, der kan genkende en masse forskellige motiv-typer og så optimere billedet til den enkelte type som f.eks. mad, sne, strand, vand etc.

Selvom du har 40 Megapixel på det ene objektiv, så vil jeg anbefale at du lader telefonen stå på 10MP, da du uanset kun får de 40MP, hvis du kører kameraet i Pro mode. Det er for lang en kamp at tage, når du står foran et motiv som bare skal tages nu. Men reelt set kan du tage et højtopløseligt billede, hvis du står foran en blomst, og har tålmodigheden til at sætte alt selv. Så kan det også gemmes i RAW. Billedet på 40 megapixel fylder hele 76Mb diskplads. Opløsningen er 7.296 x 5.472 pixel. Jeg har konverteret ét billede i 40MP til jpg 100%, og det kan ses her.

 

 

På videosiden kan Huawei P20 Pro tage video i op til 4K/UHD, og den understøtter både H.264 og HEVC H.265.

 

 

Huawei P20 Pro har også SuperSlow, hvor den kan optage op til 960fps (32x) i et kort videoklip. Opløsningen er på 720p, når man optager video med den hastighed. Du kan også optage slowmotion i 4x eller 8x og 120x slow i højere opløsning (1080p).

 

 

Det frontvendte kamera har 24MP, og kan tage nogle pæne selfier (hvis ellers motivet er til det). Huwaei’s portrait mode har en indstilling som gør at man kan øge “skønheden” i billedet, men uanset hvor højt jeg sætter den bliver jeg ikke kønnere, dog mere komprimeret, så derfor valgte jeg hurtigt at så den indstilling fra. Til gengæld er deres scenelys en meget sjov feature du kan bruge til at ændre lysvinklen på dit billede.

Alt dette kommer via Huawei’s AI del af deres kamera software. Men for at gøre en lang historie kort. Huawei P20 Pro tager fantastisk gode billeder. Dette kan også se på deres DxOMark score, der er på hele 109 point. Dermed slår kameraet både iPhone X og Samsung Galaxy S9+.

I galleriet nedenfor kan du se nogle af de billeder vi har taget under forskellige lysforhold.

 

 

Hvordan er den som telefon.

Huawei P20 Pro er en rigtig god telefon. Den har dual-SIM, og det endog med dual-VoLTE support, så du kan have rigtigt god opkaldslyd uanset om du bruger SIM kort 1 eller 2.

Har du to telefoner (f.eks. job og privat), så kan du nu nøjes med en fysisk telefon, og så vælge hvad SIM kort der bruges til opkald, beskeder og data. Tak for det Huawei. Det koster nok ikke mange kroner at give funktionen med, og det giver så stor værdi for dem som ellers slæber rundt med to telefoner.

Huawei P20 Pro understøtter også alle de vigtigt trådløse protokoller på WiFi, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz) .

Huawei P20 Pro har Bluetooth 4.2 med BLE (Bluetooth Low Energy), aptX, aptX HD, LDAC and HWA support for god trådløs lyd.

De indbyggede højttalere giver en rigtigt god lyd når du laver konferencekald, og det samme gælder mikrofonen til telefonen. Modtager hører dig rigtigt godt både via almindelige og VoLTE opkald.

 

 

Software

Huawei er first-mover på Android 8.1 som telefonen kommer med fra fabrikken. Udover forbedret AR funktionalitet, har Google også lavet en endnu bedre besked (SMS og messenger) app, der er standard app for beskeder på Huawei P20 Pro.

Skønt er det også at Huawei har valgt Swiftkey som deres standard tastatur, der også er mit foretrukne på iOS. Det fungerer rigtigt godt, og deres danske stavekontrol og direkte support for smiley og gif’er i tastaturet er virkeligt godt.

Huawei er kendt for deres egen brugerflade EMUI (Emotion UI), som med P20 Pro er nået til version 8.1.

EMUI 8.1 har rigtigt mange smarte funktioner. Bl.a. kan du selv vælge om du vil have dine apps i en app folder, eller i direkte på hjemmeskærmene ligesom man kender det fra Apple.

 

Hvad er Apple Music og hvad er Music?

 

I det hele tager er der ingen tvivl om at Huawei er meget inspireret af brugerflade design fra Cupertino. Måden man søger, måden man sætter ikoner op osv. Er en 1:1 kopi af iOS, ligesom visse ikoner (Music vs. Apple Music) også har en tendens til at ligne noget Apple har sendt på markedet.

Jeg siger ikke det er bevidst, men jeg synes det er sjovt at verdens 3. Største leverandør af mobiltelefoner finder det nødvendigt at blive så inspireret af nummer 1. Huawei har så mange muligtheder for at være deres egen.

Men EMUI 8.1 giver en rigtig godt Android oplevelse, og Huawei har lavet flere gode funktionaliteter, som gør det let at overføre filer mellem telefon og din Mac eller PC, ligesom måden man laver foldere og sletter programmer er let og intuitiv.

Sammen med softwaren kommer også flere måder at låse telefonen op. Du kan bruge ansigtsgenkendelse, fingeraftryk og koder. Ansigtsgenkendelse er ualmindeligt hurtigt, men er baseret på billede og ikke på flere aspekter som på iPhone X.

Fingeraftryklæseren på forsiden af telefonen er hurtig, og kan også bruges til diverse navigationer, hvis man slår det til.

 

 

Konklusion

Huawei P20 Pro er en rigtigt god Android smartphone. Du får den nyeste Android. Du får et af de bedste kameraer, og du får et enormt batteri som nok skal få dig igennem en lang dag uden opladning.

Der er intet negativt at sige om kameraet, der bare tager super gode billeder, ligesom batteritid og telefonfunktionalitet bare virker.

Men alligevel kan jeg ikke forstå at Huawei ikke har prioriteret at få trådløs opladning på plads. Vi er i 2018 og alle andres flagskibe har trådløs opladning.

Det er nu ikke en killer-funktion, men alligevel, så bør man forvente at topmodeller har det nu. (Ja, selv Apple er kommet med)

Men Huawei P20 Pro gør intet forkert, og er du på jagt efter en smartphone med gode specifikationer på det vigtigste (Kamera og batteri), så er Huawei P20 en vinder lige nu.

Prisen på Huawei P20 Pro er 6.299,-. Du kan dog altid finde bedste dagspris her. Og kan leveres hos flere forhandlere fra medio april.

 

Specifikationer

 • Skærm: 6,1 tommer OLED
 • Opløsning 1.080×2.240 pixels (18:9 format) (408 PPI)
 • Processor: HiSilicon Kirin 970 octa-core
 • RAM: 6 GB
 • Lagringsplads intern: 128 GB (Ikke mulighed for MicroSD)
 • Dual-SIM: Ja, VoLTE på begge
 • Kamera: 40 MP RGB (f/1.8), 20 MP Mono (f/1.6), 8 MP Tele (f/2.4)
 • Frontkamera: 24 megapixels (f/2.0)
 • Ingen 3,5 mm. jackstik
 • Biometrisk: Fingeraftrykslæser + ansigtsgenkendelse
 • Batteri: 4.000 mAh med SuperCharge (oplader medfølger)
 • Trådløs opladning: Nej
 • Wi-Fi: 2.4 og 5 GHz. 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WI-Fi Direct, hotspot
 • Bluetooth: 4.2, BLE, aptX, apX HD, LDAC, HWA
 • Android 8.1 + EMUI 8.1
 • Vand og støvafvisning: IP67 certificeret.
 • Vægt: 180 gram
 • Mål: 155.0 x 73.9 x 7.8 mm.

 

Huawei P20 Pro

6.299,-
8.7

Design

7.5/10

Skærm

8.5/10

Performance

9.0/10

Kamera / Video

10.0/10

Samtale kvalitet

8.0/10

Batteri

9.5/10

Pris

8.5/10

Plus

 • Kamera
 • Batteri
 • Skærm

Minus

 • Manglende trådløs opladning
Annonce:
Forrige artikelViafree vil streame live sport gratis
Næste artikelRegeringens medieudspil: Flere besparelser på radio og tv
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.