Forside Nyheder

Android P får længere batterilevetid via AI

-
Foto: recordere.dk

Batterilevetid på en opladning har altid været en af hoved-salgsparametrene for mobile enheder.

Google tager nu et større skridt hen imod at gøre Androids batterilevetid bedre – ved hjælp af kunstig intelligens.

Annonce:

Android P vil indeholde to funktioner, Google kalder for ’Adaptive Battery’ og ’Adaptive Brightness’. De to funktioner bruger AI til at forudsige brugerens adfærd og sætte batteriforbruget efter det.

Adaptive Battery ser specifikt på app-brugen og prøver at gætte, hvilke apps, brugeren med størst sandsynlighed kommer til at bruge over de kommende timer. Dernæst prioriterer den f.eks. baggrundsprocesser fra disse apps, og lukker helt ned for andre apps.

På samme måde vil lysstyrken på skærmen blive varieret med AI. Som det er nu, bruger mange smartphones sensorer til at finde ud af, hvor meget lys, der er i omgivelserne, og sætter lysstyrken derefter. Denne Auto-brightness funktion bliver dog slået fra af mange mennesker, fordi den bare ikke fungerer ordentligt. Resultatet er, at disse folk enten sætter lysstyrken for højt eller for lavt i forhold til, hvis de for eksempel senere skal udenfor i dagslyset, og så skal de justere lysstyrken på en skærm, de nærmest ikke kan se.

Med AI forsøger Android P i stedet at gætte, hvor meget lys, du skal bruge, hvor du er – hvilket både skulle give en bedre brugeroplevelse og sørge for, at smartphonen ikke har skærmen på fuld styrke, når du alligevel ikke ser på den (f.eks. nede i tasken).

Hvis du har en smartphone fra OnePlus, Sony eller Nokia (eller har fået fat i en af Googles egne telefoner), har du muligvis adgang til at prøve en beta af Android P (OnePlus er ikke på listen endnu, men er Google har annonceret producenten som en Beta-partner). Du kan læse mere om det her.

Annonce:
Forrige artikelApp Actions gør Android P mere intuitiv og brugervenlig
Næste artikelGoogle vil opfordre dig til at tage pauser fra deres produkter
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.