Forside Nyheder

App Actions gør Android P mere intuitiv og brugervenlig

-
Foto: recordere.dk

Google har netop fremvist nogle af hovedfunktionerne i den kommende Android-version.

Vi ved stadig ikke, hvilken type søde sager, den næste Android-version bliver opkaldt efter.

Annonce:

Men nu kender vi lidt mere til, hvad vi kan forvente fra Android P, når den officielt lanceres til efteråret. Google har nemlig her til aften dansk tid åbnet deres udviklerkonference, Google I/O, hvor de i åbnings-keynoten blandt andet gav os de kommende Android-highlights.

Der kommer fokus på intuition og brugervenlighed. Det kan man blandt andet se på App Actions, et nyt initiativ, der bruger AI til at forudsige, hvad brugeren kunne tænkes at foretage sig som den næste handling på smartphonen. Android har allerede lidt af det, men vi kan forvente meget mere.

Hvis Android P har lagt mærke til, at du normalt træner i fitnesscenteret på bestemte tidspunkter, kan den blandt komme op med et lille vindue i app-oversigten, hvor du med et klik kan åbne Google Maps for at se trafikken på vej derhen. Eller åbne den app, du foretrækker at bruge til måling af dine fitness-aktiviteter.

Et andet eksempel, der blev vist frem, er tilkoblingen af et par hovedtelefoner, der kan blive fulgt op af, at Android tilbyder dig at starte musikafspilningen på Spotify, hvor du slap sidst. Det kan også være så simpelt som at tilbyde dig at købe biografbilletter via en app eller vise dig en trailer for filmen i de foreslåede søgeresultater, der dukker op, når du taster noget i Google-søgefeltet på Android (Se billede ovenfor).

Idéen er altså at gøre adgangen til apps med videre hurtigere og mere direkte, baseret på dine aktiviteter.

Google vil åbne denne funktion i Android op for tredjeparts-udviklere gennem, hvad de kalder ”Slices”, der er små ”bidder” af en app, som Android kan gribe fat i og præsentere for brugeren. App-udviklerne kan ved at lave disse ”Slices” selv styre, hvad de vil give brugerne adgang til på denne måde.

Hvis du har en smartphone fra OnePlus, Sony eller Nokia (eller har fået fat i en af Googles egne telefoner), har du muligvis adgang til at prøve en beta af Android P (OnePlus er ikke på listen endnu, men er Google har annonceret producenten som en Beta-partner). Du kan læse mere om det her.

Annonce:
Forrige artikelComeback til pausefiskene hos DR
Næste artikelAndroid P får længere batterilevetid via AI
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.