Forside * Featured

Google Assistant tager et syvemileskridt i år

-
Foto: recordere.dk

Googles virtuelle assistent ser ud til at øge sit forspring til Siri og Alexa i år.

Under keynoten, der åbnede Google I/O tirsdag aften dansk tid, blev en række af nyhederne på vej til Assistant præsenteret, og her skal Apple og Amazon snart op på mærkerne, hvis de skal være med.

Først og fremmest breder Assistant sig snart ud til hele verden. Vi har allerede fået bekræftet, at Assistant er på vej på dansk, men det bliver faktisk som et led i en større udrulning, hvor 80 lande får adgang til Assistant på 30 forskellige sprog, inden året er omme.

Annonce:

“We’re bringing Google Home and Google Home Mini to seven new countries later this year: Denmark, Korea, Mexico, the Netherlands, Norway, Spain and Sweden”

Via deres stemmeteknologi, Wavenet, er det også lykkedes Google at få lavet seks nye stemmer til Google Assistant, hvoraf mindst én kunne siges, i trit med tidsånden, at være kønsneutral. Sangeren John Legend har også været i studiet hos Google og indtale en Assistant-stemme, så man vil kunne bruge ham som virtuel assistent (på engelsk) senere i år. Det er vist første gang, en kendis har lagt stemme til en virtuel assistent. Google lover også, at de arbejder hårdt på at få alle de vigtigste dialekter og accenter af de forskellige sprog ombord i assistenten.

 

Klar til samtale

Google Assistant får også udvidet sin kontekstuelle forståelse. Det betyder to ting. Dels behøver du ikke sige ”Hey Google” hver gang, du vil have den til at gøre et eller andet. Hvis du følger op med en kommando, der er relateret til den første, behøver du ikke specificere, at du taler til Assistant. Det kan den selv finde ud af. Samtidig vil man også kunne give den dobbelt-kommandoer, som f.eks. at sige ” Hey Google, spil noget jazz og skru musikken op på 8”.

Google Assistant får også endnu mere visualitet ombord. Med andre ord kommer den til i højere grad at vise ting på smartphone-skærmen, eller på skærmen på Googles nye SmartDisplays, som de laver sammen med en række forskellige producenter. Disse blev præsenteret på CES i år og begynder at komme på markedet i juli. Her halter Google lidt efter Amazon, der med Echo Show allerede har lavet en Alexa-højttaler med skærm, hvor mange informationer med mere bliver vist.

 

Video

Her viser Google hvordan en robot kan ringe op og bestille tider hos frisør og restaurant.

(Hvis afspilniningen ikke starter ved opringningen kan der spoles frem til 1:56:00)

 

Kan ringe folk op for dig

Disse SmartDisplays kan dog mere end blot vise informationer baseret på stemmekommandoer. Du kan også se YouTube (og tv via YouTube TV, hvis du bor et sted, hvor det tilbydes) eller bruge dem til videochat eller overvågning af hjemmet – alt sammen noget, der kan styres via Assistant.

Assistant kommer også til at blive integreret direkte i Google Maps senere i år, med endnu flere funktioner end den nuværende integration, der primært er Assistant, der kan tage imod kommandoer til Maps. Den tættere integration vil f.eks. betyde, at du kan sætte dig ind i bilen på vej hjem fra arbejde og sige ”Hey Google, fortæl min kæreste, hvornår jeg kommer hjem og spil noget blues”. Herefter vil assistenten bruge Maps til at finde din ankomsttid, sende den til kæresten via f.eks. SMS og sætte noget blues på anlægget via f.eks. Spotify.

Endelig demonstrerede Google også noget, der muligvis er lidt mere skræmmende. En fremtidig version af Assistant vil kunne ringe op og bestille bord på en restaurant eller en frisørtid for dig.

På ægte optagelser af telefonsamtaler kunne man høre, hvordan assistenten kunne forstå og forklare personen i den anden ende, hvad der var behov for. Frisøren og restaurant-medarbejderen i den anden ende af de to telefonsamtaler opdagede vist aldrig, at det var en maskine, der ringede til dem. Det virker praktisk, men vil på den anden side nok få en del teknologi-etikere op på mærkerne.

Heldigvis er der tale om en teknologi, Google stadig arbejder på, så der er stadig tid til at diskutere, hvordan den skal bruges.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.