Forside Nyheder

Microsoft-opkøb gør Cortana mere snakkesalig

-

På et tidspunkt var Cortana faktisk foran i kapløbet om at have den bedste virtuelle assistent.

Cortana var bedre til at forstå sammenhænge end Siri, der på det tidspunkt var dens eneste rigtige konkurrent. Men siden kom Alexa og Google Assistant til, og nu er både Microsofts og Apples assistanter sat lidt bagud.

Annonce:

Men nu gør Microsoft noget for at forbedre Cortanas evner. De har opkøbt firmaet Semantic Machines, hvis kunstige intelligens-teknologi angiveligt ”bruger maskinlæring til at lade brugerne opdage og interagere med information på en langt mere naturlig måde, der tilmed kræver langt mindre indsats fra brugeren”. Sådan siger David Ku, der er CTO for Microsoft AI & Research.

Ifølge Microsoft vil den nye teknologi således kunne gør Cortana i stand til at føre rigtige samtaler og ikke bare følge en ordre, sådan som de andre virtuelle assistenter primært gør.

Det forskere fra UC Berkeley og Stanford University, der står bag Semantic Machines, og i stedet for at rykke op til Microsofts hovedkvarter i Redmond nær Seattle, vil Microsoft etablere et samtaleorienteret AI-center i byen Berkeley udenfor San Francisco.

Hvornår Cortana, der nu også findes som app til både Android og iOS, får de nye evner, er endnu ikke offentliggjort

Annonce:
Forrige artikel’The Expanse’ kan måske blive reddet af Amazon
Næste artikelOrtofon MC Century: Århundredets pickup i begrænset antal
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.