Forside Nyheder

TDC tester: Så hurtigt er 5G

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

TDC har testet høje hastigheder på den endelige 5G-standard.

Det er ikke første gang at der testes på næste generations mobilnetværk i Danmark. Allerede sidste år testede TDC og Huawei sammen på 5G herhjemme.

Men det er første gang at der testes på den endelige 5G standard og på den rigtige frekvens, og TDC fortæller at det ser lovende ud.

Annonce:

“5G har den spændende egenskab, at den udnytter en langt større del af frekvensbåndene og derfor tillader langt højere hastighed og kapacitet. Vores test er foretaget på det høje 3,5 GHz-frekvensbånd, men lavere frekvensbånd vil også spille en vigtig rolle, hvorfor de fleste lande allerede er begyndt at frigøre det lave 700 Mhz-frekvensbånd til fremtidig 5G-brug”, fortæller Lasse Pilgaard, der er koncernstrategidirektør i TDC.

I testen blev der opnået en hastighed på 1,9 gigabit pr. sekund. Det er ca. 65 gange højere end på det nuværende 4G.

TDC forventer at de første danske 5G-antenner opsættes i 2019.

 

FAKTA

– TDC Group tester som de første i Skandinavien 5G på den endelige teknologiske standard.
– Testen er gennemført sammen med Huawei, som også i dag er leverandør til TDC Groups mobilnet.
– Hastigheden er på 1,9 gigabit pr. sekund og cirka 65 gange så høj som gennemsnitshastigheden i TDC Groups 4G-net i dag.
– De store fordele med 5G er i øvrigt en kraftig forøget kapacitet og lav latency (forsinkelse).
– Testen er foretaget på et frekvensbånd på 3,5 GHz, og båndbredden for denne frekvens er 100 MHz. Det forventes sammen med et lavere 700 MHz-frekvensbånd at blive fremtidens 5G-frekvensbånd i hele Europa.

Kilde: TDC Group

 

Annonce:
Forrige artikelElgiganten skruer op for kundefordele
Næste artikelNokia dropper Withings og sælger brandet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.