Forside Nyheder

AI kan se dine bevægelser gennem en væg

-

Kunstig intelligens kan benyttes til at aflure bevægelser gennem en væg

Der behøves ikke længere en dyr radar eller varmesøgende måling for at aflure bevægelser gennem en væg.

Annonce:

Det viser forskere fra MIT CSAIL (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory hos Massachusetts Institute of Technology).

Trådløse signaler, kombineret med AI (kunstig intelligens), kan nu også bruges til at detektere bevægelser igennem en væg og andre objekter.

Forskerne kalder systemet RF-Pose, og her benyttes AI til at lære enheder med RF-teknologi ombord hvordan menneskelige bevægelsesmønstre ses. Ved at vise hvordan bevægelser ser ud på et kamera, sammenlignet med hvordan samme bevægelser ser ud som reflektioner af radiobølger, så kan enhederne med tiden lære at se gennem vægge.

Forskerne mener at teknologien både kan benyttes til at overvåge patienters udvikling af f.eks. sclerose og parkinson (ved at spotte forskelle i bevægelsesmønstre) og bruges til overvågning af udvalgte ældre i deres deres eget hjem (bliver de indendørs, sker der et fald o.lign.).

Her kan overvågning af bevægelsesmønstre som tændstikkemand / tændstikkedame være mindre intimiderende end andre typer overvågning.

Lige nu er teknologien begrænset til større bevægelser som gang, men forskerne mener den kan forfines til 3D og detektering af mindre bevægelser som en hånd der ryster.

Forskerne hos CSAIL arbejder desuden på en form for samtykke, hvor en bestemt bevægelse godkender overvågningen, så der ikke sker overvågning uden godkendelse fra de deltagende personer eller værge.

Men om teknologien så kan misbruges til at spionere er en anden sag.

 

Annonce:
VIAMIT News
KILDEMIT CSAIL rapport
Forrige artikelElgiganten: Hver 10. TV solgt er OLED nu
Næste artikelOfficiel spansk fodbold-app lyttede efter piratvisninger
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.