Forside Produkter Computere

Apple næste macOS er Mojave

-

Næste opdatering til MacOS tilføjer funktionen Dark Mode, nye Mac-apps og en helt ny Mac App Store

Apple gav os i dag et smugkig på macOS Mojave, som er den næste version 10.14 af deres Mac operativsystem.

Annonce:

“macOS Mojave en større opdatering, der introducerer effektive nye funktioner til en bred vifte af Mac-brugere – fra almindelige forbrugere til professionelle”, fortalte Craig Federighi, Apples Senior Vice President of Software Engineering, fra scenen og fortsatte:

“Dark Mode giver macOS et helt nyt udseende, der sætter dit indhold helt i centrum, velkendte iOS-apps kommer til Mac for første gang, og det nydesignede Mac App Store gør det nemmere og mere underholdende end nogensinde at finde nye apps.”

Velkendte iOS-apps som News, Værdipapirer, Voice Memos og Hjem er nu for første gang tilgængelige på Mac. FaceTime understøtter nu gruppeopkald, og Mac App Store får et gennemgribende nyt design, der indeholder masser af redaktionelt indhold og tilføjelsen af apps fra udviklere som f.eks. Microsoft, Adobe og andre.

 

Dark Mode

 

Dark Mode

macOS Mojave-brugere kan skifte til Dark Mode for at forvandle skrivebordet med et mørkere farveskema, der sætter brugerindhold i fokus, mens betjeningsværktøjer falder tilbage i baggrunden.

Brugere kan skifte mellem et lyst og mørkt skrivebord, og indbyggede Mac-apps som Mail, Beskeder, Kort, Kalender og Fotos indeholder alle Dark Mode-designs.

MacOS Mojave indeholder også et nyt Dynamisk Skrivebord, der automatisk ændrer skrivebordsbilledet, så det passer til tidspunktet på dagen.

 

Finder stacks

 

Skrivebord og Finder

Stacks til skrivebordet kan skabe orden på selv de mest overfyldte skriveborde ved automatisk at stable filer i pæne grupper efter filtype.

Brugere kan tilpasse deres Stacks, hvis de ønsker, at den skal sortere ud fra andre filkarakteristika som f.eks. dato eller mærker.

Finder får også en betydelig opdatering i macOS Mojave med en helt ny gallerioversigt, der gør det muligt for brugere at skimme igennem filer visuelt. Så eksempel-vinduet viser nu alle en fils metadata, hvilket gør det nemmere at administrere mediematerialer.

Quick Actions tillader, at brugere eksempelvis kan lave PDF-filer og beskytte dem med en adgangskode samt køre specialtilpassede Automator-handlinger på filer direkte fra Finder.

Funktionen Vis giver et hurtigt preview i fuld størrelse af en fil, hvilket gør det muligt for brugere at rotere og beskære billeder, markere PDF-filer og tilpasse video- og lydklip uden på noget tidspunkt at skulle åbne en app.

 

Voice memos
Apple News
Aktier
Home screen

 

News, Værdipapirer, Voice Memos og Hjem

I macOS Mojave er nyttige apps som News, Værdipapirer, Voice Memos og Hjem nu for første gang tilgængelige på Mac.

I News-appen ser artikler, billeder og videoer fantastiske ud på Mac-skærmen, og brugere kan følge deres foretrukne publikationer på én app.

Mac-brugere kan bruge Hjem til at styre HomeKit-kompatibelt udstyr og eksempelvis slukke lyset eller justere termostaten, uden at skulle forlade computeren på noget tidspunkt.

Voice Memos gør det nemt at optage personlige noter, forelæsninger, møder, interviews eller sangidéer og få adgang til dem fra iPhone, iPad eller Mac. Værdipapirer tilbyder udvalgte markedsnyheder sammen med en personligt tilpasset overvågningsliste fuld af citater og interaktive diagrammer.

 

Gruppe Facetime

 

Gruppe-FaceTime

Gruppe-FaceTime gør det nemt at chatte med flere personer på samme tid.

Deltagere kan tilføjes når som helst, de kan deltage senere, hvis samtalen stadig er i gang, og de kan vælge at deltage via video- eller lydopkald fra en iPhone, iPad eller Mac – eller endda deltage via et FaceTime-lydopkald fra Apple Watch.

 

Ny App Store

 

Helt ny Mac App Store

Siden Mac App Store blev lanceret i 2011, har den forandret den måde, brugere henter og installerer software til Mac, og i dag er den stadig verdens største katalog med Mac-apps.

I macOS Mojave får Mac App Store et helt nyt design med et nyt udseende og masser af redaktionelt indhold, der gør det nemt at finde den rette Mac-app.

Det nye design fremhæver nye og opdaterede apps i Find-fanen, mens faner som Opret, Arbejd, Spil og Udvikl hjælper brugere med at finde apps til et specifikt projekt eller formål.

En række apps fra topudviklere vil også snart blive tilgængelige på Mac App Store, inklusive Office fra Microsoft, Lightroom CC fra Adobe og andre. Brugere kan som altid hente apps fra Mac App Store og være forsikrede om, at Apple har sikkerhedstestet dem.

 

Emnet ‘Work’ i ny App Store
Undervisning/oplysning i ny App Store
En produktside i den ny App Store

 

 

Anonymitet og sikkerhed

Som det er tilfældet med alle Apple-softwareopdateringer, så har anonymitet og sikkerhed også meget høj prioritet i macOS Mojave.

I Safari hjælper en forbedret intelligent trackingbeskyttelse med at blokere for, at sociale medier via “Like”- og “Del”-knapper samt kommentarwidgets sporer brugere uden tilladelse.

Safari tilbyder nu også forenklede systemoplysninger, når brugere surfer på nettet, hvilket forhindrer, at de kan blive sporet på baggrund af deres systemkonfiguration.

Safari opretter, autoudfylder og gemmer nu også automatisk stærke adgangskoder, når brugere opretter nye internetkonti og advarer mod genbrugte adgangskoder, så brugerne kan ændre dem.

 

Light Mode / Dark Mode

 

Andre nye funktioner

Skærmbilleder tilbyder nye betjeningsværktøjer på skærmen, som giver nem adgang til alle skærmbillede-funktioner og nye videooptagelsesfunktioner. En mere strømlinet arbejdsgang gør det nemt at dele skærmbilleder uden at fylde skrivebordet op med skærmbilleder.

Continuity Camera gør det muligt for Mac-brugere at tage et billede eller scanne et dokument i nærheden med deres iPhone eller iPad og få det vist med det samme på deres Mac.

Markeringsværktøjer er nu integreret i Finder, funktionen Vis og Skærmbilleder, hvilket gør det hurtigt og effektivt at tilføje kommentarer til indhold og dele med andre.

 

Tilgængelighed

macOS Mojave bliver tilgængeligt til efteråret som en gratis softwareopdatering til Mac-computere, der blev introduceret medio 2012 eller senere, samt 2010 og 2012 Mac Pro-modeller med anbefalede Metal-kompatible grafikkort.

 

Annonce:
Forrige artikelDisse nyheder kommer også til iOS 12
Næste artikelElgiganten: VM sparker til salget af TV, soundbars og konsoller
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.