Forside Nyheder

Mere AI gør Siri og Photos smartere i iOS 12

-

Med iOS 12, som Apple lige nu viser frem under åbningskeynoten ved deres WWDC-udviklerkonference, kommer der mere AI ind i systemet.

Det kan man primært mærke på nogle hurtige smutveje, som Apple har annonceret, der primært kommer til at være brugbare i Siri og Photos.

Annonce:

Når det gælder sidstnævnte, er Apple gået i Googles fodspor (eller rettere, de lancerer bare det samme indenfor kort tid), hvor foto-app’en kan komme med forslag til, hvem du skal dele billeder med, ud fra motivet. Hvis en person optræder på billedet, kommer app’en selv op og foreslår, at du deler med vedkommende. Men det kan også være en ting, som I måske har talt om på et tidspunkt via iMessage.

I iOS 12 dukker funktionen op i en ny fane, der hedder ”For You”, hvor minder, events m.m. samles på samme måde, som man kan søge efter dem nu.

Det sidste kan man jo gøre via Siri, der efterhånden halter en del bagud i forhold til dens konkurrenter, især Google Assistant. Det ser ikke umiddelbart ud som om, iOS 12 kommer til at lave ret meget om på det, for den eneste nyhed, Apple annoncerede i den forbindelse, var muligheden for at lave genveje, ”Shortcuts” (det hedder app’en, man laver dem i) til Siri.

Det betyder, at du kan sætte Siri til at reagere på bestemte fraser og udføre en række kommandoer på én gang. Hvis du f.eks. siger ”Nu vil jeg hjem” til Siri, kan den sætte kort-app’en til at  sætte kurs mod hjemmet og tjekke trafikken, og samtidig sørge for at lyset er tændt og varmen slået til, når du kommer hjem. Du kan også bare sige ”jeg har nederen” for at få Siri til at spille noget musik, der passer til din sindstilstand.

Siri lærer dog også af dine Shortcuts, så den kan i højere grad foreslå at du bruger dem på bestemte tidspunkter, som på billedet ovenfor, hvor den foreslår at bestille kaffe til afhentning, fordi du nærmer dig din yndlings-kaffebiks.

Annonce:
Forrige artikelMeasure laver iOS-enheder om til intelligente målebånd
Næste artikelApple vil have dig til at bruge mere tid i den virkelige verden – ligesom Google
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.