Forside Produkter Mobil

Apples app-butik fylder 10 år

-
Foto: recordere.dk

Apples app-butik, App Store, runder de 10 år d. 10/7-18.

Den 10. juli 2008 lancerede Apple deres butik for apps.

I begyndelsen var det “kun” med 500 apps, i den digitale butik der kom til at markere et kulturelt, socialt og økonomisk fænomen, som efterfølgende ændrede folks hverdag med hensyn til at arbejde, spille spil, mødes, rejse mm.

Annonce:

For nu kunne brugere af første iPhone nemlig “tanke” op med nye apps efter behov. Lade nye komme til, slette gamle der ikke blev anvendt mere, og i det hele taget få serveret forskellige applikationer i et katalog.

Før 2008 var softwarebranchen domineret af nogle få store virksomheder. App Store gjorde det muligt for alle udviklere, lige fra enkeltmandsvirksomheder til store studier, at få en idé, bygge en app og levere den til iOS-brugere verden over.

“I løbet af de første 10 år har App Store overgået alle vores vildeste forventninger – fra de innovative apps, udviklerne har fundet på, til den måde, kunderne har gjort apps til en del af deres hverdag på”, fortæller Phil Schiller, Senior Vice President, Worldwide Marketing hos Apple.

Senere blev App Store udvidet til iPad, da den første kom til verden i 2010, og i de senere år også Mac-produkterne. I dag er der 2 mio. apps i App Store.

Fire år senere, i 2012, kom Google Play til Android og i dag er Googles app-butik den største målt på antal apps med ca. 3,8 mio. apps.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.