Forside * Featured

Chromecast fylder fem år

-

Googles lille dongle med de store streaming-evner, Chromecast, fylder fem år i dag.

Det var 24. juli 2013 at Google løftede sløret for hvad der dengang var en lille HDMI-nøgle, og som siden er blevet erstattet af en dongle i et mere cool, cirkulært design.

Annonce:

Hele Chromecast-eventyret startede dog allerede i 2012, hvor de tilstedeværende på Googles I/O-konference fik udleveret en Nexus Q. Denne runde kugle skulle være Googles svar på Apple TV og de andre streamingbokse, men folk havde svært ved at forstå konceptet.

Modsat andre streamingbokse var der ikke nogle menuer eller anden form for OSD, hvor du kunne navigere rundt i indholdet. Det hele foregik på ens smartphone, hvor du kunne sætte streams igang, der så kom direkte fra nettet. Nexus Q havde dog også en forstærker indbygget, så der kunne sættes et par passive højttalere til, og så var du kørende med både musik og tv/film fra nettet.

Det lod dog til, at Google godt vidste, de havde skudt lidt forbi med det koncept. I stedet hev de forstærker og strømforsyning ud og kogte hele pivetøjet ned i en nøgle, der kun var lidt større end en USB-stick. Nu var det kun styringen fra smartphonen, der gjorde Chromecast anderledes end sine rivaler.

Med en pris, der lå på halvdelen af visse andre streamingbokse, blev Chromecast en stor succes med det samme, og har været det siden.

Googles Nexus Q var Chromecasts forgænger.
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.