Forside Nyheder

Google vil lave USB-sikkerhedsnøgler

-

Det ser ud som om, Googles hardwaresatsning nu breder sig ud over hjemmets forbrugerelektronik.

For nogle år tilbage viste Google nogle små USB-nøgler frem under Google I/O, der kunne give to-faktor-logon med et sikkerhedsniveau på linje med det amerikanske militærs.

Annonce:

Om det er dette projekt, der nu videreføres i den nye ’Titan Key’ er ikke til at sige, men faktum er, at Google lige nu tester sikkerhedsnøglerne blandt egne medarbejdere med henblik på en kommerciel lancering senere.

Med USB-nøglerne slipper du for f.eks. at skulle modtage en kode via SMS eller hente en kode på en app eller en kodenøglering, der skal tastes ind. I stedet sættes nøglen blot i porten og du trykker på dens knap.

Google skriver, at metoden faktisk endda er sikrere end f.eks. SMS-metoden, fordi der ikke er et telefonnummer registreret online et eller andet sted.

Produktionen af nøglerne er foranlediget af, at Google sidste år bad 85.000 af deres medarbejdere skifte adgangskoder til f.eks. e-mail ud med fysiske sikkerhedsnøgler. Resultatet blev blandt andet, at antallet af phishing-angreb blev reduceret til nul.

Det er disse sikkerhedsnøgler, som Google lige nu lader endnu flere medarbejdere teste, og senere vil slippe ud til alle os andre. Der skulle også komme en Bluetooth-version af Titan Key, der kan virke med mobile enheder.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.