Forside Indhold og distribution Musik

Historisk dom: Stream-ripping er ulovligt

-

At rippe en stream er ulovligt, og selvom der benyttes en gratis tjeneste på nettet.

En ret i Danmark har i dag afsagt en historisk dom. Sagen er ifølge RettighedAalliancen den første af sin art i verden.

Annonce:

Retten på Frederiksberg har dømt en populær musikkopieringstjeneste ulovlig. En tjeneste der gør det muligt at kopiere og gemme musik streamet fra internettet, en såkaldt ’stream ripping’.

Den nu ulovlige tjeneste, som sagen handlede om, hedder Convert2mp3, og den bruges hovedsageligt til at kopiere musik fra musikvideoer på YouTube. Tjenesten er simpel at bruge og meget populær, ikke mindst fordi den er gratis.

Resultatet af sagen er historisk, da det er første gang på verdensplan, at en stream ripping-tjeneste nu bliver blokeret.

 

Alliance: Godt med klarhed

RettighedsAlliancen, som førte sagen på vegne af IFPI, KODA, Dansk Artist Forbund og Dansk Musiker Forbund, fortæller at det er vigtigt at der nu er skabt klarhed over at det er ulovligt at gemme streams med rettighedsbeskyttet indhold.

“Stream ripping bliver brugt i samspil med digitale platforme, som i forvejen stiller gratis musik til rådighed, eksempelvis YouTube eller Freemium Spotify. Så det er klart, at man hurtigt kan blive snydt til at tro, at gratis musik betyder, at man må gøre med det, hvad man vil”, forklarer Maria Fredenslund, Direktør i RettighedsAlliancen, og fortsætter:

“Problemet er, at stream ripping-tjenester ikke licenserer musikken fra rettighedshaverne, som derfor mister deres forretningsgrundlag. Derfor er vi meget glade for, at vi nu har rettens ord for, at stream ripping altså er ulovligt”.

Så selvom en tjenesten som YouTube frit kan afspilles, så er det ikke lovligt at rippe indholdet til musik eller video-filer, hvis der er tale om indhold beskyttet af ophavsretten.

 

Annonce:
KILDERettighedsalliancen
Forrige artikelDR slipper for sagen om licensmoms
Næste artikelKræv licensmomsen tilbage: Fristen for tilmelding er forlænget
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.