Forside Nyheder

Hver 4. har delt login til streamingtjenester

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

En undersøgelse Stofa har fået foretaget viser at hver fjerde har delt login til streamingtjenester

En ny undersøgelse af omgang med login-oplysninger afslører at hver fjerde har delt adgang til streamingtjenesten.

Tallene er kommet frem i en undersøgelse som analysefirmaet YouGov har foretaget for Stofa.

Annonce:

25% siger ja til at de de har delt deres login med f.eks. venner og familie. Ses isoleret på yngre voksne i alderen 18-29 år så er tallet noget højere. Her fortæller 41% at de har delt login-oplysninger.

“Man skal tænke sig om, før man deler et password til en streamingtjeneste med andre, for man ved jo ikke, hvordan den man har delt sit password med, bruger og opbevarer det”, lyder rådet fra Henrik Larsen, chef for DKCERT og bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed.

Han påpeger også at mange genbruger samme kodeord til forskellige logins, og det udgør en yderligere risiko fordi kendskab til ét login dermed kan give adgang flere steder.

Streamingtjenesterne har ofte loft på antal samtidige streams, eventuelt kombineret med et bestemt antal enheder der kan benyttes indenfor en given periode, for at dæmme op for deling af abonnementer.

 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 2.006 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år i perioden 4. – 8. juni 2018.

 

Annonce:
Forrige artikelYouSee krævede dobbeltbetaling fra mobilkunder
Næste artikelUps: Trailer på YouTube var i virkeligheden hele filmen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.