Forside * Featured

Licensmoms: Endnu et advokatfirma klar med gruppesøgsmål

-
Screenshot fra dr.dk/licens

Advokatfirmaet Plesner fører også gruppesøgsmål om licensmoms

Det er ikke kun advokaterne fra DLA Piper der via foreningen ‘Kræv licensmoms tilbage’ der kommer til at føre et gruppesøgsmål mod staten om licensmoms.

Et af de øvrige oprindelige advokatfirmaer, Plesner, har nu meddelt at de også kommer til at føre et gruppesøgsmål, og også de har fået bevilliget fri proces. Det betyder i praksis at staten betaler for retsagen mod staten, så det ikke koster noget at være med.

Annonce:

“Efter Plesners vurdering er det ulovligt, at DR opkræver moms af medielicensen. Licensmomsen vedrører den principielle fortolkning af momsreglerne, og spørgsmålet har betydning for stort set hele Danmarks befolkning. Plesner fører derfor et gruppesøgsmål om licensmomsen”, skriver advokatfirmaet på deres hjemmeside, og fortsætter:

“Det er Plesners vurdering, at det ikke er lovligt at opkræve moms af den danske licens, og at momsen skal betales tilbage til licensbetalerne. Skatteministeren har imidlertid vurderet, at den danske licensmoms er lovlig, og det er derfor nødvendigt at føre en retssag”.

Plesner vurderer, at den almindelige forældelsesfrist på tre år gælder. Derfor er sagen skåret til, så den omfatter moms på medielicensen i perioden fra november 2014 og frem.

 

Pris og tilgængelighed

Tilmelding til Plesners gruppesøgsmål via licensmoms.dk

Da der er fri proces koster det ikke noget at deltage. Kravet er at der er betalt medielicens siden november 2014.

Det er ikke muligt at deltage i begge gruppesøgsmål, og fristen for tilmelding er d. 1. oktober 2018.

 

Se også

Kræv licensmomsen tilbage: Fristen for tilmelding er forlænget

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.