Forside * Featured

Sony Bravia Master Series: High-End OLED og LCD TV

Sony Master Series OLED og LED TV. Foto: Sony Electronics på Twitter

Sonys nye reference tv hedder ‘Master Series’ og de første modeller er A9F OLED og Z9F LED TV.

Sony havde inviteret medier til New York i dag, til lanceringen af tv-nyheder.

 

Annonce:
Sony A9F OLED TV

Nye flagskib OLED og LCD TV

Nyhederne er begyndt at rulle ud på scenen i New York, og det er nye flagskibsmodeller indenfor OLED og LCD TV.

 

Foto: recordere.dk

 

Modellerne hedder A9F OLED og Z9F LED, og kommer i flere størrelser. Begge modeller har Sonys nye X1 Ultimate billed-processor, der også tilbyder Autocal, CMS og X Motion Clarity.

X1 Ultimate blev præsenteret første gang på CES i Las Vegas i Januar, og har en masse features omkring optimal billedbehandling og HDR.

 

Sony X1 Ultimate

 

På A9F OLED har Sony lavet en ny OLED panel controller, som de kalder “Pixel Contrast Booster”, der skulle give endnu bedre kontrast.

Z9F LCD har en ny “Wide Angle teknologi”, der gør at du kan se næsten samme kvalitet uanset hvad vinkel du ser på skærmen fra.

TV’ene er naturligvis 4K/HDR, og har betegnelsen “MASTER Series”, som skal fortælle at kunderne får det ypperste som Sony kan levere.

Både AF9- og ZF9-serierne er baseret på Android TV™, der giver dig adgang Androids verden af film, musik, billeder, spil, apps og meget mere. Voice Search-funktionen gør det muligt at betjene fjernsynet ved hjælp af stemmestyring, ligesom at TV’ene har Chromecast indbygget.

 

Sony Z9F LED TV

Kalibreres til Netflix indhold

Som noget nyt introducerer Sony i samarbejde med Netflix `Netflix Calibrated’-tilstanden, der er en unik funktion for MASTER-serien. Den nye funktion er specielt udviklet til at gengive den samme billedkvalitet som i filmproduktionsstudiet med henblik på at bevare skaberens kreative vision. Ved et enkelt klik i indstillingsmenuen reproducerer Netflix Calibrated-tilstanden troværdigt de visuelle billeder, som vækker historien til live, så entusiaster kan nyde den fulde oplevelse, når de sætter sig tilrette med deres yndlingsunderholdning, uanset om det er film, TV-serier, dokumentarer eller andet indhold på Netflix.

MASTER-serien understøtter også CalMAN, som er en brancheførende skærmkalibrerings-software fra Portrait Displays. CalMAN er et vigtigt værktøj, der ofte bliver anvendt af professionelle til at sikre kvalitet og opfylde de strikse krav, som indholdsskaberne har til sending, produktion og efterproduktion.

Illustration: recordere.dk

Skærmen er stadig primær højttaler.

Sony er kendt for at bruge skærmen som membran på højttaleren, og det gør de også på de nye modeller. En teknologi de kalder “Acustic Surface Audio”.  Den forbedrede Acoustic Surface Audio+™ har en ekstra aktuator i midten af skærmen samt en ekstra subwooferkanalkanal, hvilket samlet giver et 3.2-kanals-lydsystem. Den ekstra aktuator fungerer præcist som center-højttalere, der findes skjult i en AT-skærm (akustisk transparent), som vi kender fra biografer. Med tre aktuatorer samt to subwoofere vendt mod siderne skaber AF9 et rigt lydfelt og en stærkt forbedret seeroplevelse. Derudover har AF9 en midt-højttaler-tilstand, som gør, at Acoustic Surface Audio+ kan anvendes som midt-højttaler i et hjemmebiografsystem.

Læs også: Frontglasset er højttalerne på Sony OLED TV

 

Priser og tilgængelighed

AF9 OLED og ZF9 LCD bliver tilgængelige i Danmark fra august 2018. Den vejledende udsalgspris bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.

 

Galleri

 

Specifikationer (Engelsk)

Sony AF9 OLED – specifikationer
55” and 65” models
 • Features OLED as display device with Pixel Contrast Booster. 8 million self-illuminating pixels and Sony-original panel controller for OLED brings a significantly enriched visual experience with unprecedented black, authentic colour, and a wide viewing angle.
 • Features Picture Processor X1™ Ultimate providing the ultimate 4K HDR viewing experience with the following technologies: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR and Dual database processing.
 • Acoustic Surface Audio+™ creates a rich sound field delivered from three actuators and two subwoofers facing sideways, that greatly enhances the viewing experience.
 • Features Netflix Calibrated Mode that brings the creators’ vision directly to the TV.
 • Supports CalMAN’s** professional-grade calibration. (**Requires CalMAN calibration software to be installed on your PC, a pattern generator, a meter (colorimeter, spectrophotometer etc.), and “CalMAN for BRAVIA” app to be downloaded from Google Play and installed on your TV.)
 • Features vibrant, expanded colour with TRILUMINOS™ Display, further enhanced for colour accuracy.
 • Android TV with hands-free help from the Google Assistant: Find what you want quickly, simply by talking to the TV. Ask your Google Assistant to help you play TV shows, movies, and more. Dim the lights and control your compatible, connected devices while you watch a movie for a better viewing experience. (Android Assistant not available in all countries)
 • Minimalism styled with softness: the screen being a single slate with only a stand in the back to hold it up.
 • HDR formats supported: HDR10, Dolby Vision™, HLG.
Sony ZF9 LCD – specifikationer
65” and 75” models
 • Features Picture Processor X1™ Ultimate providing the ultimate 4K HDR viewing experience with the following technologies: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR and Dual database processing.
 • Features X-Wide Angle which minimises the colour change when seen from the side. View faithful shades and hue from wherever you watch the TV.
 • Features full-array LED Backlight for ultra-high contrast.
 • X-Motion Clarity™ keeps fast action clear and smooth. Moving images are precisely controlled to minimise blur. Even during fast-moving scenes, billeder stay true with no loss in brightness.
 • Features Netflix Calibrated Mode that brings the creators’ vision directly to the TV.
 • Supports CalMAN’s** professional-grade calibration. (**Requires CalMAN calibration software to be installed on your PC, a pattern generator, a meter (colorimeter, spectrophotometer etc.), and “CalMAN for BRAVIA” app to be downloaded from Google Play and installed on your TV.)
 • Includes X-tended Dynamic Range™ PRO to produce better contrast by precisely balancing the light output across the screen, dimming some areas and boosting others. It reveals a brightness range three times that of a conventional LED-backlight TV, and it enhances any source to near HDR quality with a wider range of brightness.
 • Features vibrant, expanded colour with TRILUMINOS™ Display, further enhanced for colour accuracy.
 • Android TV with hands-free help from the Google Assistant: Find what you want quickly, simply by talking to the TV. Ask your Google Assistant to help you play TV shows, movies, and more. Dim the lights and control your compatible, connected devices while you watch a movie for a better viewing experience. (Android Assistant not available in all countries)
 • Clean cable management for table top mount.
 • HDR formats supported: HDR10, Dolby Vision™, HLG
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.