Forside * Featured

Test: Huawei Matebook X Pro notebook

-
Huawei MateBook X

Huawei har efterhånden sat sit fingeraftryk på smartphone-markedet, og nu er de klar til at indtage markedet for bærbare Windows computere. Vi har testet deres nye Matebook X Pro.

Huawei er klar med en Macbook Pro konkurrent de belejligt kalder Matebook X Pro.

Designet er ikke til at tage fejl af. Det er klart inspireret af storebror fra Cupertino i USA, men det er vel heller ikke så galt, hvis det ikke fejler noget. Til gengæld har Huawei forbedret det på flere områder som vi kommer tilbage til senere i testen.

Annonce:

Recordere.dk har testet den nye Huawei Matebook X Pro, der er i handlen fra begyndelsen af Juli.

 

Huawei Matebook X Pro (foto: recordere.dk)

 

Udpakning, design og installation

Huawei Matebook X Pro kommer i en lille elegant kasse, der udover den bærbare computer indeholder en 65W USB-C oplader, et USB-C kabel, samt en USB-C hub med VGA, HDMI og USB-A port.

Modellen vi fik til test har Intel I5 processor, MX150 GPU, 8GB RAM og 256GB SSD, men modellen findes i flere konfigurationer, som vi kommer nærmere ind på senere i testen.

 

Huawei Matebook X Pro (foto: recordere.dk)

 

Designet er som sagt kraftigt inspireret af MacBook Pro, og så alligevel ikke helt.

På siden finder man to USB-C/Thunderbolt porte, hvor den ene kan bruges til hurtig opladning, og på den anden side finder man en normal USB-A 3.1 port (Ja, Huawei kan sagtens finde plads til en almindelig USB-A port, som jo for mange stadig bruges til mange forskellige formål).

Udover USB-portene er der også et mini-jack til audio.

 

 

På toppen finder man naturligvis tastaturet, ligesom Huawei har lavet et rigtigt lækkert touchpad, og fundet plads til en fingeraftrykslæser, der samtidigt har power on/off knappen.

I tastaturet mellem funktionstasterne finder man også et elegant skjult webkamera, der kan bruges til videomøder.

Hele uni-body er lavet i aluminium, der har en sandblæst finish, og så er kanterne skåret, så de fremstår som krom. Det giver en utrolig flot finish, som sagtens kan tåle sammenligning med Apple Macbook Pro, og på flere måder virker mere elegant implementeret. Computeren vejer kun 1.33 kg.

Desuden har Huawei Matebook X Pro fire indbyggede højttalere, der tilbyder Dolby Atmos lyd.

Huawei Matebook X Pro kører Windows 10 Pro, og kommer med 64 bit versionen installeret som standard. Du kan selv vælge om du vil køre dansk eller engelsk ved installationen.

 

Hvordan performer den?

Modellen vi testede, er den mindste konfiguration med Intel i5-5250U 8th gen. med 8GB RAM og 256GB SSD. Specifikationerne gav Huawei Mate X Pro en OpenCL score på 40.183 på Geekbench 4 med det indbyggede Nvidia Geforce MX150 grafikkort aktiveret.

I det hele taget er selv den lille model en god performer, der sagtens kan spille de fleste spil man kaster efter den i en acceptabel opløsnig og opsætning. Naturligvis skal man ikke spille med maksimal grafik på f.eks. X-plane 11, men man kunne sagtens flyve rundt i flotte landskaber uden for meget hakken.

Den indbyggede SSD er også en god performer, der giver læsehastigheder på op til 1.667 mb/sek. Ligesom skrivning sker med op til ca. 400 mb/sek.

Det indbyggede trådløse netværk understøtter alle de vigtige protokoller, og vi havde ingen problemer med at opnå høje hastigheder når vi overførte data mellem vores NAS og den lokale SSD via 802.11 ac protokollen på et 5Ghz netværk.

 

Opbygningen af Matebook X Pro

En lille ting, der irriterede mig flere gange, var at selvom kun har en blæser indbygget, så opleves det hyppigt at den er godt igang, og forstyrrer roen med blæser støj. Udover en enkelte blæser, så køles Huawei Matebook X Pro ned ved hjælp af kobberrør.

 

Skærmen er i særklasse god

 

Sikke en skærm

Skærmen er på 13.9 tommer i 3:2 format med en utrolig smal kant. Skærmen har hele 91% billede på skærmfladen. Skærmen findes kun i samme størrelse, men til gengæld så kan den sagtens være med Apples Retina skærme. Skærmen har en opløsning på 3000×2000 pixels med 260 ppi og 450 nits i lysstyrke. Skærmen er iøvrigt beskyttet af Gorilla glas, så den kan tåle lidt hård behandling.

Billedet står utroligt klart, og tekst og billeder står flot med en meget bred betragtningsvinkel.

Skærmen er iøvrigt touch, så hvis du ønsker at bruge dine fedtede fingre, så kan du det. Ikke en ting jeg kommer til at bruge så meget, især fordi jeg hader fedtede fingre på min skærm, men der er nogle der sværger til kombinationen mellem tastatur, touchpad og touchskærm, og så kan man altså gøre det lige som man lyster.

 

 

Hallo Apple, jeg vil gerne bestille et Huawei tastatur til min MacBook.

Det skal ikke være nogen hemmelighed. Jeg er Mac bruger, og elsker min MacBook Pro og mit MacOS, men jeg hader det nye butterfly tastatur, og savner det klassiske tastatur fra de ældre MacBooks.

Gudskelov har Huawei ikke valgt at gå Apple i bedene her, og har lavet et endog rigtigt godt tastatur, der er en ren fornøjelse at skrive med. Hele denne anmeldelse er skrevet på Huawei Matebook X Pro, for at sikre mig, at skriveoplevelsen er konstant.

Og det er den. Top karakter til tastaturet.

 

Sådan opleves et videomøde på Huawei Mate X Pro (foto: recordere.dk)

Det indbyggede webkamera er knap så smart

En anden feature er det skjulte kamera, der ligger mellem tasterne F6 og F7.

I disse tider hvor mange er nervøse for deres privatliv, og sætter tape på deres webkameraer på deres laptops, har Huawei lavet en løsning, hvor kameraet er skjult, og ikke kan se personer, når det er sænket ned i tastaturet.

Smart, men så er der lige det med vinklen. Jeg har det lidt ligesom Uffe Ellemann, og der er ikke nogen der skal optage mine dobbelthager nedefra, men det vil du opleve hele tiden med kameraet, og oven i det så vil dine fingre optræde på billedet, hvis du sidder i et videomøde, og samtidigt sidder og skriver.

Så selvom jeg jeg gerne ville give topkarakter for idéen, så taber kameraet lidt sin værdi når det meste mine videomødedeltagere ser er mine fedtede fingre (Til gengæld skjuler de så min dobbelthage). Billedkvaliteten er dog godkendt til videomøder, og så må jeg jo bare lade være med at surfe samtidigt med at jeg holder møder.

 

Det indbyggede webkamera, der sidder i tastaturet (foto: recordere.dk)

 

Jeg savner dog at Huawei slukker kameraet når det er nede. Jeg havde forventet at der var sort skærm når kameraet var gemt i tastaturet, men tænder man kamera appen på Windows 10, kan man faktisk se at kameraet er tændt selvom det ikke er slået op. På med sølvpapirshatten igen.

 

 

Huawei Matebook X Pro (foto: recordere.dk)

 

Windows Hello fingerprint læser

Huawei Mate X Pro kommer som sagt med en indbygget fingeraftrykslæser, og den får man uanset hvad model man køber. Den sidder sammen med tænd/sluk knappen, og reagere endog meget hurtigt.

Det tager under et sekund at aflæse fingeraftrykket og logge ind, og løfter man låget fra sleep tilstand, til at man har Windows klart efter login, tager det under to sekunder.

Vi oplevede kun præcise aflæsninger, så “thumbs up” for den indbyggede fingeraftrykslæser, der gør det til en fornøjelse at logge ind i Windows 10.

Fingeraftrykslæseren virker også sammen med flere forskellige programmer. F.eks. 1password som vi bruger til at gemme alle vores forskellige kodeord og serienumre.

 

Batteritid

Huawei Matebook X Pro kommer med et 57,4 Wh batteri, der ifølge specifikationerne kan give op til 14 timers batteritid.

Personligt fik jeg nærmere mellem seks og ti timers batteritid, når jeg arbejede med Huawei, men det var også ved blandet arbejde, og selvom det ikke er de 14 timer som lovet, så er det klart godkendt når jeg både surfede, redigerede billeder, og skrev artikel hele tiden.

Til gengæld har Huawei taget deres ekspertise fra smartphone opladning og taget med over i deres bærbare. Den medfølgende 65W USB-C oplader kan på en halv time give dig op til 3-4 timers batteritid, og fra 0 – 100% tager ikke mere end 90 minutter. Det er absolut godkendt.

 

Foto: recordere.dk

Dolby Atmos – Tjoe, men god lyd har den

Huawei tilbyder “Dolby Atmos” lyd ved de fire indbyggede højttalere. Lad mig være ærlig med det samme, at selvom den lyder godt, så lyder den ingenlunde Atmos godt. Men Dolby har jo for længe siden valgt at sælge ud, og så kan man jo ligeså godt købe et officielt “Dolby Atmos” stempel.

Men, når det er sagt, så er jeg imponeret over den lyd og dybde der kommer ud af de fire højttalere, der sidder diskret i top og bund af Huawei Mate X Pro. Der er masser af lyd, og du kan sagtens se en fil med mere end OK stereoeffekt, men at sige at det er “Atmos godt”, er nok at stramme den.

 

Huawei Share software

Huawei vil ikke stå tilbage fra Apple, og har lavet deres egen Airdrop funktionalitet de kalder Huawei Share. Det fungerer ved at du kan overføre billeder og andre filer mellem din Huawei smartphone og din Matebook X.

Idéen er god, og det virker fint, hvis du da vel og mærke har en Huawei telefon.

 

Huawei Matebook X Pro

Konklusion

Huawei Mate X Pro er den bedste Windows notebook jeg har prøvet længe. Designet er flot, kvaliteten er solid, og performance er klart godkendt.

Det trækker dog lidt ned, at webkameraet er ubrugeligt, hvis du sidder med computeren i sofa, og at batteriet langt fra leverer hvad der loves. Men batteritiden er godkendt, selvom den ikke er på 10-14 timer, men mere 6-8 timer. Det trækker også lidt ned, at blæseren til tider larmer.

Men ser man bort fra det, så får du noget nær den bedste skærm på en Windows Computer – En godt ydende notebook med nyeste Intel cpu og chipset, og en masse god lyd og grafik pakket ned i en lille formfaktor.

Tillykke til Huawei. I har skubbet grænsen for hvad Windows brugere bør forvente af en bærbar Windows computer i 2018.

Huawei Matebook X Pro kommer til Danmark i farven Mystic Silver, og priserne kommer an på hvad konfiguration du vælger.

 

Pris og tilgængelighed

Computeren udgives i 3 modeller:

 • MateBook X Pro med 8. generation Intel® CoreTM i5-8250U processor, 8 GB Ram, 256 GB SSD harddisk, Intel HD Graphics 620, Windows Pro, inkl. dockingstation til kr. 10.999,-
 • MateBook X Pro med 8. generation Intel® CoreTM i5-8250U processor, 8 GB Ram, 256 GB SSD harddisk, 2GB dedikeret Nvidia MX 150 grafikkort, Windows Pro, inkl. dockingstation til kr. 11.999,-
 • MateBook X Pro med 8. generation Intel® CoreTM i7-8550U processor, 16 GB Ram, 512 GB SSD harddisk, 2GB dedikeret Nvidia MX 150 grafikkort, Windows Pro, Inkl. dockingstation til kr. 14.999,-

Huawei Matebook X Pro kan købes fra 6. juli.

 

Specifikationer

Operativsystem:

 • Windows 10 Home (RS3)

Størrelse:

 • Bredde: 304 mm – Højde:217 mm – Dybde:14.6 mm

Farve:

 • Mystic Silver

Skærm:

 • Størrelse: 13,9 tommer
 • Type: LTPS
 • Forholdet ml. skærm og chassis: 91%
 • Opløsning: 3000 x 2000, 260 PPI
 • Billedformat: 3:2
 • Betragtningsvinkel: 178 grader
 • Farve: sRGB 100% farveskala
 • Kontrast: 1500:1
 • Maksimal lysstyrke: 450 nits
 • Touchscreen: 10-punkt, anti-fingeraftryk-belægning

CPU / GPU:

 • 8th Generation Intel® Core™ i7-8550U processor
 • 8th Generation Intel® Core™ i5-8250U processor
 • GPU: NVIDIA® GeForce® MX150 med 2 GB GDDR5 /
 • Intel® UHD Graphics 620

Hukommelse:

 • 8 GB / 16 GB LPDDR3 2133 MHz

Kamera:

 • Hovedkamera 1MP

Porte:

 • One touch tænd/sluk-knap
 • 3,5 mm stereo headset jack-stik
 • USB-C x 2 (begge tillader dataoverførsel, opladning og forbindelse til MateDock 2 og den ene understøtter Thunderbolt™ 3.)
 • USB-A x 1 (USB 3.0, maks. output 5 V / 2 A)

Batteri:

 • Materiale: Lithium polymer
 • 57.4 Wh

Du kan se de fulde specifikationer af Huawei Matebook X Pro her.

 

Huawei Matebook X Pro

8.7

Design

9.0/10

Lyd

8.5/10

Skærm

10.0/10

Batteritid

7.5/10

Pris

8.5/10

Plus

 • Fantastisk skærm
 • Godt tastatur
 • God performance
 • God fingeraftrykslæser
 • Plads til både USB-C og A

Minus

 • Batteritid ikke som lovet
 • Dumt webcamera
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.