Forside * Nyheder

Chrome 69 får support for videoformatet AV1

-
Chromebook Pixel.

Som den første browser, er Google Chrome klar med understøttelse for den nye Open Media video-codec AV1. Google skulle introducere det i den kommende Chrome 69.

Bag AV1 står Alliancen AOMedia, som blev etableret som et bredt samarbejde mellem bl.a. streamingtjenester og browserleverandører, der var træt af at skulle betale royalties til MPEG (Moving Picture Experts Group) for H.264 (AVC) og H.265 (HEVC).

Alliancen aftalte at lave et royalty-frit kodec, der var optimalt til distribution af video via streaming. AV1 er en videreudvikling af Googles VP9-kode, men bruger også teknologi fra andre teknologier.

Annonce:

 

Facebook er klar

Facebook har allerede gennemført tests med AV1-video, og har besluttet sig for at tilbyde AV1 kodet video så snart flere browsere tilbyder support for formatet.

AV1 er dog ikke klar til Smartphones, da de første tests har vist sig for ressourcekrævende, men det kan ændre sig hvis chip-producenterne tager AV1 til sig, og indbygger AV1 support i deres chipset.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.