Forside Produkter Gadgets

Digitale assistenter har det svært i Danmark

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Danskere er mere skeptiske end resten af verden, når det kommer til digitale assistenter. Det viser et nyt omfattende forbrugerstudie fra Accenture.

Ifølge et nyt omfattende forbrugerstudie fra Accenture, hvor mere end 24.000 forbrugere er blevet spurgt på tværs af 33 lande, så er Danmark på trods af vores tech-parathed et af de lande, hvor digitale assistenter ikke er slået igennem i samme skala som udlandet.

Således bruger lige under hver tredje (27 pct.) fra tid til anden digitale assistenter som Siri, Alexa, Cortana eller lignende, mens det samme tal globalt er oppe på 44 pct. Og kun 7 pct. af de danske forbrugere mener, at det er sandsynligt, at de køber en digital assistent i 2018. Her er interessen i udlandet også større, hvor 17 pct. påtænker et køb.

Annonce:

”Det er interessant set fra et markedsføringsperspektiv, at danske forbrugere foretrækker at gøre tingene selv fremfor at få hjælp af en digital assistent. Og her adskiller de danske forbrugere sig markant fra de globale forbrugere, der gerne vil have hjælp. 42 pct. af de danske forbrugere synes også, at det er en kende creepy, når de digitale assistenter begynder at kunne forudse deres behov,” forklarer Michael Rask Christensen, der er Advanced Customer Strategy Lead hos Accenture og fortsætter:

”De digitale assistenter skal nok vinde indpas på det danske marked på sigt, men det kræver uden tvivl nogle mere avancerede assistenter og en større tillid til producenterne blandt de danske forbrugere,”

 

 

Lange udsigter hvis ikke producenter vinder forbrugernes tillid

De andre faktorer, der står i vejen for køb af en digital assistent er, at forbrugerne ikke kan lide at tale med en maskine, og så stoler de ikke på, at assistenterne passer på deres personlige oplysninger. Netop på sikkerhedsområdet skiller de danske forbrugere sig også ud. Hele 91 pct. svarer, at det er ekstremt vigtigt, at virksomheder beskytter sikkerheden af deres personlige informationer. Tallet er det højeste i Norden og højere end det globale gennemsnit på 87 pct.

”Hvis producenterne af de digitale assistenter ikke formår at vinde forbrugernes tillid, så har de meget lange udsigter. På den korte bane er det uden tvivl teknologi som kunstig intelligens i chatbots, vi i stedet ser blomstre blandt virksomhederne, når de skal have bedre fat i kunderne,” siger Michael Rask Christensen.

 

Manglende support for dansk er også en hindring

Det er ikke mange af de digitale assistenter der supporterer dansk, og hvis de gør, så gør de det ikke særligt godt, eller direkte mangelfuldt. F.eks. Kan Siri dansk på telefonen, men ikke på sin smarthøjttaler, Alexa er slet ikke klar til dansk, og Google Home har svingende kvalitet ud fra hvad du ønsker at få svar på. Og fordi de ikke kan dansk endnu, så er der ikke så mange produkter på hylden, der understøtter “det smarte hjem”, fordi sådanne produkter ikke udgives i lande uden support for det lokale sprog. Så hvor de har flere tusinde produkter i USA er der meget få at købe i DK.

Det er også et problem for væksten af brugen af smarte assistenter.

Annonce:
KILDEPressemeddelse
Forrige artikelNy Sonos Amp med HDMI-ARC præsenteret på IFA
Næste artikelSamsung præsenterer QLED 8K TV med AI opskalering
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.