Forside Nyheder

Få HAL 9000 hjem i stuen, hvis du tør – og har råd

-

I år er det 50 år siden, Stanley Kubricks banebrydende ’2001 – A Space Odyssey’ havde premiere.

Filmen har inspireret et hav af science fiction-film, men var også først med at vise en række teknologier frem, inklusive tablets og videotelefoni.

Annonce:

For fans af filmen vil den nye bølge af virtuelle assistenter altid prikke til mindet om filmens kunstigt intelligente computer, HAL 9000, også selv om Alexa og Google Assistant er sat til en kvindestemme, når man bruger dem første gang (Der optræder dog en kvindelig version af HAL med navnet SAL i fortsættelsen, ’2010’).

Men nu kan du lægge en bestilling ind på at få HAL 9000 hjem i stuen som en intelligent højttaler med kamera indbygget. Et nyt crowdfunding-projekt på IndieGoGo giver dig mulighed for at få HAL’s kameraøje-model hjem på væggen, og du kan også købe et tilhørende skærmmodul, der viser animationer formet efter dem i filmen.

Og ja, du kan tale til den. Den kommer med Amazons Alexa-assistent indbygget, så du kan i princippet bede HAL 9000 om at slukke og tænde for tingene i hjemmet. De, der har set filmen vil dog huske, at HAL ikke har problemer med at slå folk ihjel for at fuldføre sin mission, så det er måske lige værd at overveje.

Der går rygter om understøttelse op for Google Assistant senere, men som folkene bag skriver på IndieGoGo-siden, så spiller HAL 9000-modulet sammen med alle assistenter, der nås via Bluetooth. Hvis modulet f.eks. er koblet til en smartphone eller tablet med Google Assistant, kan du altså nå denne via HAL 9000s indbyggede mikrofon og højttaler.

Med en måned tilbage til at samle penge sammen har HAL 900 modulet allerede indhentet over 287.000 dollar i skrivende stund, og det er 207.000 dollar mere, end der var behov for. Så projektet bliver helt sikkert til noget, og de første leverancer skulle gerne begynde til januar.

Men taget i betragtning, at de billigste, intelligente højttalere koster 2-300 kroner, er prisen for HAL 9000 ret dyr. Der er tilbud på selve HAL 9000-modulet lige nu, hvor prisen er sat ned fra 600 dollar til 419 dollar, eller cirka 2.700 kroner før danske skatter og afgifter. Hvis du vil have begge moduler, skal du slippe 999 dollar, eller cirka 6.400 kroner, stadig uden danske skatter og afgifter. Og så skal du vente helt til marts for at få dem hjem.

Annonce:
Forrige artikelVideo: Her er Samsungs nye Galaxy Tab S4 tablet
Næste artikelGoogle: Vi arbejder på at gøre YouTube Music bedre
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.