Forside Nyheder

iPhone er ikke særlig god til YouTube…ifølge YouTube

-

Hvis man skulle være i tvivl om at der raser en platformskrig mellem Apple og Google, skal man bare læse denne nyhed.

Google/Alphabet-ejede YouTube har i forbindelse med lanceringen af Samsung GALAXY Note 9 annonceret et nyt certificeringsprogram, der anbefaler smartphones, der er specielt gode til at se YouTube på. Disse kaldes nu for ‘YouTube Signature Devices’.

Annonce:

De kører sjovt nok alle med Googles Android-system. Der er ikke en eneste iPhone at se på listen, der kan ses på YouTube Device Report-siden.

Der er dog en relativt rationel forklaring, ud over at Google og Apple er dødelige konkurrenter helt generelt.

Apple nægter nemlig at understøtte Googles VP9-codec, som YouTube benytter, f.eks. når der streames 4K-materiale. Af samme grund kan iPhones ikke vise 4K-videoer fra YouTube – og det gør iPhones dårligere til YouTube end så mange andre smartphones.

Nu er det nok de færreste, der lader deres valg af smartphone diktere af, hvor gode, de er til YouTube. Men Apples manglende understøttelse af VP9 og Googles reaktion herpå viser med klarhed, at der næppe bliver forbrødring mellem de to platforme lige foreløbigt.

Annonce:
Forrige artikelAlexa Auto skal konkurrere med Google Assistant og Siri i bilerne
Næste artikelDenon og Marantz klar med AirPlay 2 til nyere AV-recievere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.