Forside Nyheder

Emmys: Netflix overhalede HBO for første gang

-

Da Emmy-nomineringerne blev annonceret tilbage i juli, måtte HBO se sig slået af Netflix.

Streamingtjenesten havde 112 nomineringer mod HBOs 108. Og det var første gang i 17 år, at HBO ikke havde flest nomineringer.

Annonce:

Derfor var der også ret meget opmærksomhed på, hvilke af de to indholdsproducenter, der ville løbe med flest Emmy-statuetter, da prisuddelingen løb af stablen mandag aften lokal tid.

Og her slog Netflix også HBO. Netflix hev syv Emmy’er hjem mod seks til HBO.

Blandt Netflix-vinderne var skuespillerinden Claire Foy, der vandt for hendes portrættering af Dronning Elizabeth II i ’The Crown’, der også vandt for bedste instruktion. Åbningsafsnittet i den seneste sæson af ’Black Mirror’, ’USS Callister’, vandt for bedste manuskript.

I HBO-lejren var det primært ’Game of Thrones’, der tog statuetter hjem, herunder Peter Dinklage, der vandt for bedste mandlige birolle, og så vandt serien i øvrigt også i bedste drama-kategorien. Komedieserien ’Barry’ hev statuetter hjem til de to mandlige stjerner i serien, Bill Hader og Henry Winkler.

Det var dog kun i den såkaldte ”primetime”-afdelingen af Emmy-ceremonien, at Netflix overhalede HBO. Når man tager de priser med, som ikke blev uddelt under den del af ceremonien, der blev vist på tv, står de to underholdningsgiganter faktisk lige med 23 hver.

Det er dog i sig selv en nyhed, at HBOs dominans er brudt, især af en streamingtjeneste. Du kan se hele listen over vindere her.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.