Forside Nyheder

Her er DRs nye public service-kontrakt

-
DR Byen. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

Den nye public service-kontrakt for DR for 2019-2023

Som det slap ud i går, så forsvinder flere af DR’s radio- og tv-kanaler fra fjernbetjening og programvælger.

Det er public service-kontrakten, mellem Kulturministeriet og DR, der fastlægger hvilke opgaver DR skal løse for samfundet i den næste periode.

Annonce:

Den ny aftale gælder for årene fra 2019-2023 og træder i kraft 1. januar 2019.

Se også: Ændringer i DR: Flere kanaler forsvinder fra fjernbetjeningen

 

Public service-kontraktens hovedpunkter

DR’s nye plan for radio- og tv-kanaler og internetbaserede tv-udbud

DR reducerer antallet af flow-tv-kanaler fra de nuværende seks til tre kanaler i 2020: DR1, DR2 og DR Ramasjang. DR udbygger sit internetbaserede tv-udbud med nyt unikt indhold på DR’s digitale tv-tjeneste DRTV med fokus på bl.a. samfunds- og kulturstof og på indhold målrettet de yngre målgrupper, der indtil primo 2020 også kan tilgå indhold på flowkanalerne DR3 og DR Ultra.
DR reducerer antallet af radiokanaler på flow fra de nuværende otte til fem kanaler i 2020: P1, P2, P3, P4 og P5.

Kerne public service-indhold

DR skal prioritere og styrke DR’s kvalitetsindhold inden for nyheder og aktualitet, kultur, børn og unge, folkeoplysning, uddannelse og læring samt den regionale dækning.

Børn og unge

DR skal med vægt på dansk indhold stille relevant public service-indhold til rådighed for børn og unge på relevante platforme, herunder distribuere indhold, der støttes via en større og bredere Public Service-Pulje.

Dansk kultur og DR’s arkiver

DR’s forpligtelser om udsendelse af dansk tv-drama opretholdes. DR’s nuværende kor og orkestre videreføres, og andelen af dansk musik på radio øges til 48 procent på såvel P3 som P4. Der skal være større alsidighed i dækningen af danske smalle idrætsgrene. DR skal engagere sig på markedsvilkår i dansk film. DR’s digitaliserede programarkiver skal stilles til rådighed for borgerne i form af et søgbart arkiv.

Øget samarbejde

DR skal udlægge produktion og produktionsfaciliteter til det eksterne marked på i alt 2.364 mio. kr. set over aftaleperioden. DR skal desuden styrke samarbejdet med rettighedshavere og distributører om fremtidig distribution af DR’s indhold og fortsætte samarbejdet med musik- og kulturlivet.

Øget gennemsigtighed

Der skal være øget gennemsigtighed i DR’s økonomi. DR skal give indblik i, hvordan ressourcerne fordeler sig på enkelte kanaler, platforme og medieformål og fordeling af programtyper.

Tilgængelighed

DR’s udbud for personer med handicap forbedres, herunder ved implementering af internationale standarder på web og apps, bedre tekstning mv.

Kontrakten kan læses i sin helhed her.

 

Se også

Disse DR-programmer rammes af sparekniven

DR udgiver tema-side om ‘Det nye DR’

Ændringer i DR: Flere kanaler forsvinder fra fjernbetjeningen

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.