Forside Produkter Mobil

iPhone XR er en iPhone X-oplevelse på en LCD-skærm

-

Ved dagens lancerings-event havde Apple også taget en iPhone med til dem, der ikke har lyst til at bruge helt så mange penge, en iPhone XS eller XS Max koster.

Men det kan godt være, at nogle enkelte vil tænke sig lidt om, inden de køber. Apple har nemlig fjernet nogle af de features, der ellers var at finde i ’normale’ iPhones.

Annonce:

Under sin præsentation kaldte Apples Phil Schiller iPhone XR for en ”iPhone X-oplevelse på en LCD-skærm”. Med det mente han at næsten alle de samme iOS 12-funktioner som kan bruges på iPhone XS og XS Max, også kan bruges på LCD-skærmen ombord i XR. Den har det samme kantløse design, så det er også nødvendigt. Skærmen er på 6,1 tommer og har fået navnet ’Liquid Retina’. Dens opløsning er 1792 x 828 og den har altså en PPI på 326.

 

 

Men Apple har valgt at droppe 3D Touch, og har i stedet erstattet den med ’Haptic Touch’, der angiveligt fungerer ligesom trackpads i Apples laptops. Den fås i versioner med 64GB, 128GB og 256GB lagerplads, og altså ikke de 512GB, man nu kan få i en XS eller XS Max.

Og hvis man ikke vil betale for en XS eller XS Max, skal man undvære et dobbeltkamera, hvis man samtidig vil have en 2018-iPhone. XR har nemlig kun et enkelt 12-megapixels kamera ombord, dog med den samme størrelse pixels på sensoren som i de dyrere modeller. Men vil du holde fast i sit dobbeltkamera uden at købe en XS, skal du beholde din 2017-model.

 

 

Der sidder også en A12 Bionic-chip i XR, ligesom der gør i XS og XS Max. Det kan afhjælpe det manglende dobbeltkamera en smule, for Apple satser hårdt på deres kamerasoftware, og mange af forbedringerne ligger der. Fordi den bruger den samme CPU, kan den køre de samme kamerafunktioner som på XS og XS Max.

Det betyder også, at frontkameraet med Face ID er det samme, som der sidder i XS og XS Max. XR har også Dual-SIM med eSIM ligesom sine dyrere brødre. Med XR får du altså stort set en billigere udgave XS og XS Max, hvis du kan leve med en lidt dårligere skærm, ingen 3D Touch, kun et enkelt kamera og mindre lagerplads.

Til gengæld fås den i et hav af farver, Sort, hvid, gul, koralfarvet og blå. iPhone Xr kommer også i den særlige, røde (PRODUCT) RED-version, hvor noget af købsprisen går til AIDS-bekæmpelse i Afrika.

 

 

 

Pris og tilgængelighed

Prisen i Danmark bliver:

  • iPhone XR 64 GB kr. 6.999,-
  • iPhone XR 128 GB kr. 7.149,-
  • iPhone XR 256 GB kr. 8.049,-

Du skal også vente lidt på XR-modellen. Den kommer til forudbestilling 19. oktober og begynder at blive leveret 26. oktober.

 

Galleri

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.