Forside * Nyheder

Stofa er blevet hacket

-

Henved 2.000 Stofa-kunder er ramt af et hackerangreb på Stofa Mine Sider.

Stofa har lukket for adgangen til ‘Mine Sider’ som er den selvbetjenings-tjeneste hvor man som kunde kan tjekke abonnementerne, tilgå selvbetjening mv.

Annonce:

Lukningen skyldes at der har været uvedkommende på besøg i 1.944 Stofa-kunders konti på portalen. Det skriver Version2.

Angrebet blev konstanteret af Stofa fredag aften, fortæller kommunikationschef hos Stofa Marianne Skaanning Ebbesen til Version 2, og hun uddyber:

“Vi har lukket ned for ‘Mine Sider’, fordi vi desværre har konstateret, at udefrakommende har skaffet sig adgang til 1.944 Stofa-kunders ‘Mine Sider’. Her har man blandt andet overblik over sine abonnementer og kanalvalg. At dette er lykkedes skyldes sandsynligvis, at der har været anvendt for usikre adgangskoder”.

Udover adgang til abonnementerne så optræder en kundes kontaktoplysninger også inde på siderne, og derfor har Stofa rettet henvendelse til de berørte kunder.

“De berørte kunder er informeret direkte via mail. Her har vi opfordret til og vejledt kunderne i at få oprettet mere sikre adgangskoder”, fortæller Marianne Skaanning Ebbesen til Version2, og fortsætter:

“Vi åbner for ‘Mine Sider’ igen, når problemet er løst. Indtil da hjælper vi kunderne på telefonen med de spørgsmål, som de normalt bruger selvbetjenings-siden til. Når selvbetjeningsdelen åbner igen, vil det være med skærpede krav til de adgangskoder, der kan anvendes”

Stofa har i alt omkring 313.000 kunder. Lækket af persondata er meldt til Datatilsynet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.