Forside * Nyheder

Apple lancerer den nye Macbook Air

-

Apple havde flyttet deres oktober-event til New York – af en ganske speciel årsag.

Eventen handlede primært om kreativitet, og som Tim Cook sagde, da han gik på scenen: Mac er den første computer, der blev skabt fra fødslen til at være kreativ med.

Annonce:

Derfor var den første nyhed da også en ny MacBook – nemlig en afløser for MacBook Air, der ikke er blevet opdateret for alvor siden 2015.

Modsat, hvad mange troede, kommer den nye Air stadig til at hedde Air.

Retina-display’et kommer endelig til MacBook Air, og displayet udgør samtidig en større del af ”låget” end nogensinde. De brede kanter, der kendetegnede MacBook Air er blevet reduceret, så den minder mere om en MacBook pro. Kanterne er 50% smallere end før, og der er nu 4 millioner pixels på den 13,3 tommer store skærm, der samtidig har 48% bedre farvegengivelse. Vi opdaterer med de præcise specifikationer, når vi har dem.

 

 

Der er der dog stadig plads til et FaceTime-kamera i toppen af skærmen.

Touch ID er også kommet til MacBook Air, og sidder i selve keyboardet. Apple har endda sat deres T2-chip i den, der gør den til den sikreste laptop på markedet, ifølge Apples Laura Grove, blandt andet med kryptering af harddisken. T2-chippen kan også hjælpe med andre ting, såsom aktivering af Siri med et simpelt ’Hey Siri’.

Keyboardet er også blevet redesignet (men er dog stadig et Butterfly-keyboard) og der er en ny Fource Touch-touchpad med haptisk feedback, der er 20% større end tidligere.

På lydsiden kan højttalerne nu spille 25% højere. Der sidder to Thunderbolt 3-porte i den.

Apple burger stadig Intels CPU’er, og den nye MacBook Air har en dual-core, 8. generations i5-processor ombord.  Den nye Air kan konfigureres med 16GB RAM og helt op til 1,5TB SSD.

 

 

Batterilevetiden er dog en af MacBook Airs største features – og den er blevet en smule bedre. Du kan nu få op til 13 timers afspilning af film fra iTunes.

Den nye Air fylder 17% mindre end den gamle air, der var relativt lille i forvejen, og den er kun 15,6 mm tyk og vejer kun 1,25 kg.

MacBook Air er i øvrigt samtidigt den mest miljøvenlige Mac nogensinde. Apple har skruet op for mængden af genbrugte materialer, de har puttet i MacBook Air, og på aluminium-siden bruger de nu 100% genbrugt aluminium.

Den amerikanske pris starter ved 1.199 dollar for en version med 8GB RAM og 128GB SSD. Vi opdaterer med den danske pris, når vi har den. Den kan bestilles nu og bliver leveret i næste uge, 7. november.

 

Galleri

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.