Forside Nyheder

Avis: Facebook vil bygge danmarks største datacenter ved Esbjerg

-
Facebook Datacenter i Luleå Sverige (Foto: Facebook)

Facebook er på vej med endnu et datacenter i Danmark, denne gang ved Esbjerg.

Det er Facebook der står bag planerne om et nyt datacenter ved Esbjerg. Det skriver avisen Fyens.dk.

Siden juni har det været kendt at der blev arbejdet med planerne om et datacenter ved Esbjerg, men nu har journalister ved Syddanske Medier afdækket at det er Facebook der står bag, gennem selskabet Notitia Networks ApS.

Annonce:

Med 250.000 kvadratmeter under tag bliver det landets største datacenter, og det nye datacenter kommer til at supplere det datacenter Facebook allerede er ved at etablere i erhvervsområdet Tietgenbyen lidt udenfor selve Odense.

Planerne om det ny datacenter skal først behandles i Esbjerg byråd og Økonomiudvalg i næste uge, hvorefter det skal i offentlig høring.

Centret ved Esbjerg er det 6. internationale datacenter-projekt i Danmark. Apple åbner deres til næste år udenfor Viborg og Google har købt en grund udenfor Fredericia. Både Apple og Google har købt grunde udenfor Aabenraa. Facebook er godt i gang med byggeriet i Odense og nu måske snart også i Esbjerg.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.