Forside Nyheder

Her kan du se de data, Apple har på dig

-

Apple har netop annonceret, hvordan de planlægger at overholde nogle af GDPR-reglerne.

Ligesom Facebook og (til en vis grad) Google, giver Apple dig nu mulighed for at downloade alle de data, de har samlet ind om dig. Med ganske få klik kan du se, hvilke data, firmaet har gemt, når du bruger din iPhone, iPad, Mac, Apple TV eller andre Apple-produkter.

Annonce:

Du går simpelthen ind på denne side og logger ind med dit Apple-ID. Når du først er inde, bliver du præsenteret for en række muligheder, heriblandt muligheden for at downloade (eller slette) alle dine data. Du kan dog også vælge kun at se data i visse kategorier eller fra visse devices.

Modsat visse andre tjenester skal du dog væbne dig med tålmodighed, når det gælder Apple. I stedet for en direkte download som hos Facebook, samler Apple alle dataene for dig i en ZIP-fil, der så bliver e-mailet til dig indenfor 7 dage.

Det er værd at notere sig, at Apple har åbnet for denne tjeneste i USA samtidigt med EU. Ligesom Facebook lader det altså til, at Apple har tænkt sig, i hvert fald til en vis grad, at lade EUs GDPR-regler diktere deres privatlivs-politikker i USA, selvom GDPR ikke gælder der.

Dette er vigtigt for europæiske brugere, fordi de såkaldte ’EU-US Privacy Shield’-regler, der lige nu regulerer transport af persondata på tværs af Atlanten, muligvis bliver ophævet. Hvis det sker, og indtil eventuelt andre regler bliver forhandlet på plads, vil det være op til tech-giganterne at overholde en god praksis for persondata uden for EU.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.