Forside Produkter Mobil

Millionbøder til Apple og Samsung for planlagt forældelse af smartphones

-

Apple og Samsung er blevet idømt millionbøder i Italien for at sløve ældre smartphones ned med vilje.

Apple og Samsung har fået millionbøder i Italien for ‘planlagt forældelse’ af deres smartphones. Det skriver BBC.

Annonce:

Apple får den største bøde på 10 millioner Euro, omregnet kr. 74,6 mio., mens Samsung får en bøde på 5 millioner Euro, omregnet kr. 37,3 mio.

“Apple og Samsung implementerede urimelig handelspraksis”, lyder det i en udtalelse fra de italienske konkurrencemyndigheder, og de uddyber:

“Det forårsagede alvorlige fejlfunktioner og signifikant reduceret ydelse”.

 

Brugerne blev ikke orienteret

Sagerne handler om at softwareopdateringer har sløvet ældre smartphones ned.

Da sagen kom frem sidste år for Apple-enhederne, der indrømmede Apple at ældre iPhones blev droslet ned i hastighed, og at det skete når batteriet blev slidt og mistede kapacitet.

Ved at drosle hastigheden ned kunne telefonerne holde strøm længere på det slidte batteri, men altså med en sløvere telefon til følge.

Efter sagen kom frem tilføjede Apple en indstilling til iOS, så det blev et brugervalg om enheden skulle spare strøm når batteriet blev slidt eller fortsat køre fuld hastighed.

Når Apple og Samsung nu har fået bøder for denne praksis så sker det fordi begge opfordrede deres brugere til at opgradere operativsystemerne, men uden at fortælle om at konsekvensen kunne være at telefonerne blev langsommere pga. sådanne tiltag i softwaren.

Begge selskaber skal offentliggøre afgørelsen på deres italienske hjemmesider.

 

Annonce:
Forrige artikelRed Dead Redemption 2 får app der følger spillet i real-time
Næste artikelYouSee app klar til LG webOS TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.