Forside Produkter Connected Home

Mini-test: Netatmo Smart Smoke Alarm

-

Netatmo, der er kendt for smarte vejrstationer og hjemme kameraer er klar med en intelligent røgalarm, der har ti års batteritid og integrerer med Apple HomeKit.

Vi kender det allesammen. Stegen er i ovnen, og pludselig begynder røgalarmen at hyle. Den sidder som regel i loftet og kan ikke nås uden et kosteskaft eller en lille stige. Panikken spreder sig, og det samme gør hysteriet, fordi man ikke kan holde den høje hyletone ud. Det problem vil Netatmo løse med deres nye Smart Smoke Alarm, der udover at være forbundet til din smartphone og dit hjem, også kan slukkes med et tryk på telefonen, i stedet for oppe under i loftet.

Det var allerede i januar 2017 at Netatmo præsenterede deres Smart Smoke Alarm, men det skulle tage yderligere 1,5 år, før den kom i handlen. Recordere.dk har testet det nyeste skud på Netatmo stammen inden for “det sikre hjem”.

Annonce:

 

Udpakning og installation

Netatmo Smart Smoke Alarm kommer i en lille pakke, der udover selve røgalarmen indeholder et beslag til væg eller loft. Ligesom der følger skruer og rawplugs med til at montere røgalarmen.

 

Indholdet af pakken

Installationen er hurtig uanset om du kører Android eller iOS. Forskellen på de to er minimal, men vi har installeret den via iPhone, da den også kan integrere til HomeKit.

Installationen tager 3-5 minutter plus den tid det tager at bore to huller, og montere røgalarmen. Hvis du ikke kan eller vil bore huller i væggen kan en god stærk dobbeltsidet tape også holde den på plads.

I forbindelse med installationen skal du vælge hvad hjem og rum røgalarmen er monteret i. Dette fordi du både kan styre røgalarmen samt eventuelle Netatmo sikkerhedskamaraer fra samme “Security” app, der findes til både Android og iOS, ligesom du kan overvåge via en web-app.

Inde i Netatmo Smart Smoke Alarm er der en 85 dB sirene, og du kan have lige så mange røgalarmer monteret, som du har behov for. Hvis du gerne vil have en endnu kraftigere sirene, så kommer Netatmo med en trådløs Smart Indoor Sirene på et tidspunkt, men det er ikke annonceret hvornår.

Efter installation er røgalarmen klar til brug, og det er naturligvis en ting man håber aldrig at få brug for.

 

Det tager ikke langt tid at lave et script, der får lys til at blinke hvis alarmen går

Smart integration til Apple HomeKit

Der er selfølgelig gode argumenter imod hvorfor man skal bruge ca. 800 kr. på en røgalarm, men der er også gode argumenter for.

Jeg har både Philips Hue og en Danalock V3 monteret i mit homekit, og i tilfælde af røg i huset har jeg så lavet en automatisering at mit lys skal blinke i hele huset, og hvis jeg ville kunne jeg også bede min lås om at låse døren op.

Det med at lyset blinker i hele huset opfatter jeg som en ekstra sikkerhed, især for de af mine beboere der sidder foran 2 computerskærme med hovedtelefoner skruet op til max og spiller.

Der er p.t. ikke Google Smart Assistant / Home Hub support, men mon ikke det kommer med en firmware opdatering inden længe.

 

10 års batteritid og så skal den smides ud.

Af gode grunde kan vi kke teste batteritiden, men Netatmo siger at røgalarmen har batteri til omkring ti års brug, og så skal røgalarmen smides ud, da det filter der opdager røgen også bliver dårligere med tiden.

Netatmo Smart Smoke Alarm køre selv test om den er i orden, og notificerer enten via security app’en eller Apple HomeKit hvis der er problemer med trådløs forbindelse eller batteri.

 

Konklusion

Netatmo Smart Smoke Alarm er en rigtigt god røgalarm, og med batteritid på omkring ti år, så betaler du kun 80 kr. om året for at have den ekstra sikkerhed at du bliver notificeret om røg eller brand i dit hjem uanset hvor du er.

Personligt har jeg allerede købt ind på Netatmo’s vejrstation så for mig er valget let, når det gælder tillid til Netatmo’s produkter. Hvis kvalitet og support er den samme som på Weather produkterne, så er der kun godt at sige. Det er naturligvis svært at konkludere på batteritid når vi kun har haft den i en lille uge, men den bliver hængende der hvor jeg satte den op.

 

Pris og levering

Netatmo Smart Smoke Alarm koster 799,99 kr. Hos netatmo.com, og sendes til Danmark gratis, ligesom den kan købes hos flere danske netforhandlere.

Check bedste dagspris her.

Specifikationer (Engelsk)

PRODUCT DESCRIPTION

 • Smart Smoke Alarm – Better protection for your home with alerts sent to your smartphone and a 10-year battery
 • Single body of high-quality plastic
 • Sensor: high-performance photoelectric smoke sensor
 • Alarm volume: 85 dB

PRODUCT SIZE

 • Diameter: 115 mm / 4.5 in
 • Depth: 44 mm / 1.7 in

POWER

 • Built-in 10-year battery

PACK CONTENTS

 • 1 Smart Smoke Alarm
 • 1 wall mount
 • screws and 2 anchors
 • 1 user guide

CONNECTIVITY SPECIFICATIONS

 • Wi-Fi 802.11 b/g/n (2,4 GHz), Open/WEP/WPA/WPA2-personal
 • Bluetooth Low Energy (BLE)

FREE APP

 • No subscription fee.
 • App available on the App Store / Google Play.
 • Free access to your smoke alarm online.
Annonce:
Forrige artikelApple får OnePlus til at flytte event
Næste artikelTest: Huawei Mate 20 Pro – En ny Android-konge er født
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.