Forside * Tests

TEST: FIFA 19

-

Nyt FIFA spil er på gaden og byder på velkomne forbedringer samt Champions League.

I dette års FIFA 19, er det langt om længe lykkedes EA at erhverve sig rettighederne til Champions League turneringen.

Annonce:

Turneringen gennemsyrer hele spillet og kan spilles både i karriere eller som selvstændig turnering.

Som FIFA-fan er det en fornøjelse endelig at kunne høre champions league hymnen i et FIFA spil, samt opleve det lir EA formår at skabe omkring kampene på højeste niveau.

 

 

Hån eller bliv hånet

Foruden Champions league er der i år fokuseret på kick-off delen, altså her hvor du hurtigt kan hoppe ind og spille en kamp mod computeren eller en ven.

Der føres nu statistik over jeres kampe, sejre, skud, boldbesiddelse osv, hvilket er ret sjovt, hvis I spiller mod hinanden ofte. Muligheden for at håne eller blive hånet har aldrig været større i hvert fald.

Som noget nyt kan I også vælge justeringer til fodboldspillet, som feks at man mister en spiller, hver gang man scorer, eller hvad med at spille helt uden regler! Det sidste giver nogle afsindigt drabelige kampe, når frispark, udvisninger osv. er en saga blot skal jeg hilse at sige.

Derudover er spillets historiedel, The Journey tilbage med tredje kapitel, ligesom FIFA Ultimate Team naturligvis også er at finde. Jeg har ikke nået at dykke ned i disse spilmodes, hvorfor jeg vil undlade at kommentere for meget på dem.

Meldinger går dog på at Ultimate team er som det plejer at være, voldsomt vanedannede og The Journey, omend flot præsenteret efter sigende også er lidt forudsigeligt.

 

 

Champions League

Ellers er FIFA 19 meget som vi kender det. Et hav af autentiske ligaer, de rigtige spillere, trøjer og stadions, kommentatorer der er varierede og tilskuere som brøler de rigtige sange.

I år er der ydermere tilføjet et nyt kommentatorpar til Champions League. Her synes jeg dog at EA fejler, da kommentatorerne i Champions league simpelthen ikke når det niveau vi kan forvente i FIFA.

Gentagelser, ligegyldigheder og manglende evne til at skabe den rigtige Champions League fornemmelse trækker fra. Kom så med de danske kommentatorer EA!

Heldigvis er spillet på banen i år bedre end tidligere. EA har vanen tro indført nye spilmekanikker, der ofte kan være svære helt præcist at spotte, men stadig er der og er med til at fintune oplevelsen.

I år er særligt en tilføjelse dog både tydelig og brugbar – skud på mål er ændret! Du kan nu trykke en gang for at starte skuddet, og via en lille bar over spillerens hoved, se hvornår du igen skal trykke.

Rammer du rigtigt ved andet tryk forbedrer du markant spillerens chance for at fyre et godt skud af. Du er ikke sikker på at score, men chancen øges. Rammer du forkert ved andet tryk, forværres skuddet derimod og du risikerer at bolden ryger til himmels eller ender som en jordfræser af rang.

Du kan naturligvis også skyde som hidtil, men det, at du nu har muligheden for at tage et sats og forsøge at booste dit skud, giver spændende nuancer. Man skal vælge med omtanke, hvornår man bare skyder som hidtil og hvornår man satser og prøver ”2-tryks-skuddet”.

Alt efter hvor god sparketeknik spilleren har, er der forskel på, hvor god tid du har til at time dit andet tryk. Den nye skudmulighed er en kærkommen tilføjelse og lykkedes det at ramme bolden ”lige i røven” ja så er der virkelig grobund for nogle spektakulære mål.

 

 

Forsvaret kan forbedres

FIFA 19 føles mere ”ægte” end tidligere og mindre scriptet som de tidligere års versioner.

Spillerne kæmper mere om løse bolde og bolden kører ikke helt på samme måde som tidligere som på en snor mellem spillerne.

Du kan ikke længere forvente at en aflevering foretaget med ryggen mod medspilleren bare lige finder den rette vej. Du skal i år tænke mere over spillerens placering i forhold til hinanden når du afleverer.

Forsvaret i FIFA 19 er stadig svært og ind i mellem favoriseres angriberne når det kan føles nærmest umuligt at dæmme op for løb i dybden.

Omvendt kan selv den hurtigste og mest kropsstærke angriber komme til kort, så snart en forsvarer er tæt på ham. Forsvarsspillet er efter min mening FIFA 19s svageste punkt og jeg savner, at man har muligheden for at lukke totalt ned bagi.

 

 

Konklusion

FIFA 19 uden tvivl et skridt i den rigtige retning for EA.

Der skal spilles mere på midtbanen, bolden føles mere ”fri”, spillerne bevæger sig mere realistisk end tidligere og skudmekanikken har fået et boost. Lange stikninger føles mere realistiske og buede tidlige indlæg er effektive og realistiske.

Samtidig er Champions league en herlig tilføjelse til FIFA, noget spillet virkelig har manglet. Er du FIFA fan er det formentlig ligegyldigt, hvad jeg skriver her da du sikkert allerede har købt spillet.

Er du ny på fodboldscenen, kan du roligt investere i FIFA 19, der byder på så rigelig underholdning indtil september næste år, hvor FIFA 20 med garanti udkommer.

Testet på PS4 Pro, men er også ude til Xbox One, PC og Nintendo Switch. Bemærk dog at Switch-versionen er ikke samme udgave som anmeldte spil.

 

Pris og tilgængelighed

FIFA 19 koster:

Er til salg nu.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.