Forside Produkter HiFi & Surround

Test: Vifa Stockholm 2.0 VifaHOME højttaler

-
Vifa Stockholm 2.0

Vifa har opdateret flere af deres højttalere, og deres Stockholm VifaHOME højttaler til 2.0, der nu bl.a. har fået multirum.

Vi har testet Vifa Stockholm 2.0 der kan virke som soundbar men også er en VifaHOME højttaler, der med trådløs lyd og med tilslutning til dit TV, giver dig en lydbar, der kan spille de fleste stuer rigeligt op, og samtidigt lyde ganske godt med det meste musik.

 

Annonce:

Udpakning og design

Vifa Stockholm 2.0 kommer i en kæmpe papkasse, der udover VifaHOME højttaleren indeholder en Vifa fjernbetjening, et strømkabel et minijack -, og et optisk kabel til at forbinde til TV’et. I kassen er der også et beslag til at hænge soundbaren på væggen.

Vifa Stockholm 2.0 er ikke en lille soundbar, og den måler hele 21,5 x 110 x 100 cm (H x B x D) , og den vejer knap 10 kg. Højttaleren vi testede var dækket af beige (Pebble Grey) Kvadrat uld, der er monteret på en ramme af aluminium i samme farve.

Og størrelsen kan nok for nogle være en show-stopper, da den kræver 21,5 cm. for at stå – eller hænge under et TV.

 

Frontbetjening af Vifa Stockholm 2.0 (foto: recordere.dk)

 

På forsiden finder man nogle knapper der gemme sig bag ulden, hvor man kan styre lydstyrke og og en Vifa PLAY multifunktions knap, hvor man f.eks. kan starte stoppe musik, eller skifte radiostation.

 

Tilslutning og knapper på bagsiden af Vifa Stockholm 2.0 (foto: recordere.dk)

 

På bagsiden finder man tænd/sluk, valg af trådløs forbindelse (bluetooth og wifi netværk), ligesom der er et strømstik, og et minijack / spdif optisk stik. Der er også et USB-A stik.

Designet er elegant, og med de mange forskellige farver man kan vælge imellem, vil højttaleren kunne passe ind i de fleste stuer.

 

Installation af Vifa Stockholm 2.0 via app

 

Installation af Vifa Stockholm 2.0 VifaHOME højttaler

Installationen af Vifa Stockholm 2.0 var let.

Man installerer Vifa HOME app’en fra App Store eller Google Play, og så sætter man Vifa Stockholm 2.0 højttaleren til at have sit eget trådløse netværk, og så kan man navngive højttaleren, ligesom man kan vælge hvad trådløse netværk at højttaleren skal forbinde sig til.

Vifa Stockholm 2.0 understøtter B/G/N, 2.4GHz trådløse netværk, ligesom man kan forbinde sig til højttaleren via Bluetooth AptX.

Under installationen undersøger Vifa om der er firmware opdateringer, og det var der ved vores test, som så installeres trådløst hurtigt og let.

Tilslutningen til TV foregår via optisk kabel.

 

Vifa HOME app

 

Vifa HOME app

Den nye Vifa HOME app giver nu ægte multi-rum oplevelse, en ting vi vil prøve i en senere test sammen med endnu en Vifa højttalere senere på efteråret.

I app’en kan man styre internet radio via TuneIn, men Vifa HOME understøtter også mange andre tjenester direkte i app’en hvor man kan bruge bl.a. Spotify, TIDAL og Napster. Bruger du Apple Music understøtter Vifa Stockholm 2.0 Airplay.

Det er også fra Vifa HOME app’en at man kan lave de op til 3 presets som man vil have, så man hurtigt og let kan vælge mellem f.eks. internet radiostationer fra Vifa PLAY knappen på højttaleren og fjernbetjeningen.

App’en er super nem at bruge, og man behøver ikke at læse en lang manual for at komme igang.

 

Vifa PLAY fjernbetjeningen (foto: recordere.dk)

 

Fjernbetjeningen Vifa PLAY

Den medfølgende Vifa PLAY fjernbetjening giver mulighed for at skifte kilde, starte og stoppe musik, og springe mellem numrene.

Selvom den ikke er særlig stor, er det noget af en robust sag. Den vejer mere end man lige regner med når man tager den op i hånden.

Efter at have testet den lidt, var det ikke meget jeg brugte den, da jeg fandt det væsentligt lettere at betjene Vifa Stockholm via Vifa HOME app, og direkte fra Apple Music via AirPlay.

 

Hvordan lyder Vifa Stockholm 2.0?

Vifa Stockholm 2.0 har 8 højttalere (2 x 28 mm. tweeter, 2 x 80 mm. midrange højttalere og 4 x 100 mm woofere). Og de leverer en rigtigt god lyd, uanset hvad du smider efter dem.

Vi testede Sade “Soldier of Love”, der udfordrer Sades spinkle stemme med en markant bas og snaptromme, og der kom både instrumenter og stemme flot igennem.

Andreas Vollenweider’s “Belladonna” fra hans Caverna Magica lød også rigtigt godt, og her kan man virkelig høre det brede sweetspot som Vifa Stockholm 2.0 tilbyder.

Uanset os vi testede med live eller studieoptaget musik så leverede Vifa Stockholm 2.0 en rigtigt god lyd uden at overstyre uanset også selvom vi gav den fuld lydstyrke.

Som TV højttaler leverer Vifa Stockholm også. Både dialog og musik lyder godt.

 

Vifa Stockholm 2.0

 

Konklusion

Vifa Stockholm 2.0 er en kraftkarl af en soundbar og musiksystem. Den har masser af saft til at spille selv store stuer op.

Lyden er rigtigt god, og de trådløse funktioner er lette at bruge og med både wifi, wifi-direct og bluetooth har man masser af måder at bruge højttaleren på i hjemmet.

Vifa HOME app’en har virkeligt løftet Vifa’s placering i multi-rum markedet. Så hvis du gerne vil have mulighed for multi-rum og skandinavisk design, så er Vifa ikke helt tosset.

Eneste anke jeg har, er at den ikke understøtter 5Ghz wifi netværk, fordi det kan give problemer med forbindelsen i lejligheder med mange netværk i opgangen.

 

Pris og tilgængelighed

Vifa Stockholm er set til 9.995,- kr. hos flere onlineforhandlere, og du kan se billigste pris her.

Den leveres i farverne Anthracite Grey, Pebble Grey, Sand Yellow, Ocean Blue, Pine Green og Mountain Blue.

 

Specifikationer

 • MÅL: 215 mm/1100 mm/100 mm
 • VÆGT: 9,8 kg.
 • FORBINDELSE:
  • Bluetooth aptXTM HD audio
  • Wi-Fi Direct
  • Wi-Fi networked
  • Wired optical or analog (3.5 mm minijack)
  • USB drev

 

Vifa Stockholm 2.0

9.995,-
9

Ydelse (Lyd)

9.5/10

Design

9.0/10

Brugervenlighed

9.0/10

Trådløse features

9.0/10

Pris

8.5/10

Plus

 • Rigtig god lyd
 • Let at betjene
 • Multi-rum
 • Dansk design

Minus

 • Savner 5Ghz trådløst netværk
Annonce:
Forrige artikelFørste teaser til Amazons udgave af ’Good Omens’ afsløret
Næste artikelMicrosoft advarer: Kritisk fejl i seneste Windows 10
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.