Forside * Nyheder

Tim Cook vil have GDPR i hele verden

-
Foto: iPhoneDigital/Creative Commons

Tim Cook er tydeligvis fan af EUs GDPR-regler, og ser gerne, at de bliver implementeret i hele verden.

”Det er på tide, at resten af verden følger jeres eksempel”, sagde Cook med henvisning til EU ved en konference i Bruxelles for embedsmænd, der arbejder med privatlivs-lovigvning.

Annonce:

Cook skruede op for dramatikken i sit sprog, da han sagde at personlige data er blevet til ”våben, der bruges imod os med militær-præcision” i det ”data-industrielle kompleks”. Med tydelig reference til den globale, politiske situation sagde Cook, at ”Uafhængige aktører og regeringer har udnyttet brugernes tillid til at skabe splid, opfordre til vold, og underminere vores fornemmelse af, hvad der er sandt og falsk.”

En enkelt af Cooks sætninger syntes dog også at pege en smule indad: ”Platforme og algoritmer, der lovede os at gøre vores liv bedre kan i stedet forstørre vores værste tendenser”. Det er formentlig Facebook og Cambridge Analytica-skandalen, Cook primært tænker på, men Apple bruger også brugerdata og algoritmer i sine tilbud til forbrugerne.

Apple har dog, hvilket Cook også understregede, positioneret sig som et firma, der værner om folks privatliv. Af samme grund var han heller ikke nervøs for at opfordre til, at politikerne i Apples hjemland indfører GDPR-lignende regelsæt: ”Hos Apple støtter vi fuldt og helt en gennemgribende privatlivs-lovgivning på føderalt niveau i USA”

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.