Forside Nyheder

Vertu er tilbage – i samme overprissatte stil

-

Vertu er tilsyneladende ikke sådan at komme af med.

Firmaet vender nu tilbage til smartphone-markedet, efter at være gået konkurs i 2017. Konceptet er dog stadig det samme: Ekslusive materialer, hardware fra sidste år og en pris, der er skruet temmelig højt op i forhold til hvad disse ting ellers kan købes for.

Annonce:

Mobiltelefon-mærket blev oprindeligt lanceret for dem, som absolut vil have en superdyr smartphone i ekslusive materialer, også selvom den ikke nødvendigvis er helt oppe på beatet rent hardware- eller funktionalitetsmæssigt.

Det var Nokia, der oprindeligt startede firmaet, og som siden solgte det fra til et investorfirma. Siden skiftede Vertu hænder flere gange, inden de til sidst indgik en aftale om at bruge TCL-teknologi i telefonerne, og kort efter gik konkurs.

Men nu er de så tilbage med Android-smartphonen Aster P. Den har en 4.9-tommers skærm i 133 karats safir-krystalglas og en titanium-ramme, så du ikke behøver at gemme dens design bag et cover. Det ville også være synd, for så ville du ikke kunne se den læder-beklædte bagside, hvor læderet enten kan komme fra en krokodille eller en øgle.

Som visse luksus-biler har den mågevinge-døre…til SIM-kortene, som der kan indsættes to af.

Som nævnt skal man dog ikke regne med at den høje pris går til at betale for den nyeste hardware. Sådan har det altid været med Vertu. I Aster Ps tilfælde er det for eksempel et chipset i mellemklassen fra sidste år, Snapdragon 660, der styrer løjerne. Den har en AMOLED-skærm med en opløsning på 1920 x 1080 pixels og et batteri på 3.200 mAh. Den fås med 6GB RAM og 128GB lagerplads.

Det siger nok en del om målgruppen for Vertu, at selfie-kameraet foran er på 24 megapixel, mens kameraet bagpå kun er på det halve…og at den i første omgang skal bestilles hjem fra Kina.

Hvad skal man så betale for den? Den starter såmænd ved 4.200 dollar, eller cirka 27.000 kroner før danske skatter og afgifter. Hvis du vil have en model fra den såkaldte Gothic-serie, der har jadesten som en del af designet, skal du af med 5.100 dollar, eller over 32.000 – stadig før told, moms etc.

Du kan naturligvis også gå hele vejen og få en Aster P, der reelt er en 2017-Android-smartphone, som er blevet indkapslet i lidt guld. Den koster så 14.120 dollar, eller over 90.000 kroner. Hvis du allerede er oppe i det beløb er du nok også ligeglad med, at der kommer told og moms oven i.

 

Annonce:
Forrige artikelYouSee kan nu ‘binge’ serier på Chromecast
Næste artikelNu kan du hviske-tiske med Alexa
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.