Forside Produkter Computere

Apple bekræfter: T2-chip kan blokere uautoriserede reparationer

-

Den sikkerhedschip der sidder nyere Macs kan forhindre reparationer på uautoriserede værksteder.

Apples “hemmelige” chip er nu bekræftet at kunne blokere for udskiftning af dele af Mac-computeren, hvis reparationen ikke udføres af et autoriseret Apple-værksted.

Annonce:

Det var iFixit, en amerikansk reparatør der også er kendt for at skille de nye elektronikprodukter ad og dokumentere indholdet, der opdagede hvordan der nu blokeres for ‘uautoriseret’ udskiftning af visse komponenter i Mac-computerne.

Det er den nye sikkerhedschip kaldet T2 der gør det. Selve chippen er ikke hemmelig, men hidtil har det være ubekræftet hvad den gør.

Nu bekræfter Apple overfor The Verge at når dele af en Mac har været udskiftet, så skal der køres et særligt diagnostiseringsværktøj bagefter, når computeren starter op. Det værktøj er det kun autoriserede Apple-værksteder der har adgang til.

Det er udskiftning af dele som Logic Board og Touch ID sensor der kræver at diagnostiseringsværktøjet køres efterfølgende.

Apple uddyber at T2-chippen også er vigtig for andre sikkerhedselementer, som muligheden for at vække computeren med ‘Hej Siri’ – uden at trykke på en knap først for at aktivere Siri.

T2-chippen sidder i:

iMac Pro (2017)
MacBook Pro (13″, 2018)
MacBook Pro (15″, 2018)
Mac mini (2018)
MacBook Air (2018)

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.