Forside Nyheder

Communicator-PDA’en er tilbage – skal du have én?

-

Lige siden iPhone redefinerede, hvordan en smartphone skal se ud og fungere, har det været sådan lidt småpinligt at indrømme, at man savner et fysisk tastatur.

Annonce:

De smartphone-brugere, der savnede fysiske knapper, holdt sig til Blackberry og lignende så længe, de kunne, men idag er det svært at finde en smartphone, der ikke udelukkende benytter sig af et skærmtastatur.

Det har samtidigt bremset den udvikling, der var igang, hvor smartphones rent faktisk kunne agere erstatning for en bærbar computer. Hvis man jævnligt skal skrive noget, der bare er lidt længere end en SMS eller en opdatering på sociale medier, kræver det et fysisk tastatur, og det var årsagen til at nogle af de første smartphones kom i form af en Communicator-PDA – en aflang fætter med stor skærm og rigtigt tastatur i miniformat.

Mange Recordere-læsere husker sikkert Nokia 9000 Communicator eller de endnu mere mini-laptop-agtige Psion-PDA’er. De sidstnævnte er der åbenbart en hel del mennesker, der savner, og især på den anden side af Nordsøen.

I hvert fald genoplivede britiske Planet Computer denne formfaktor tidligere på året med Gemini-PDA’en og endte med at sælge over 7.000 eksemplarer af den via en crowdfunding-kampagne. Men Gemini havde et stort problem: Den kunne ikke ”bare” bruges som telefon.

Det problem har Planet Computer løst på deres nyeste projekt, der hedder Cosmo Communicator. Der er i realiteten tale om en lille Android 9-laptop med et mindre, men fornuftigt QWERTY-tastatur, men der sidder også en lille skærm på to tommer foran. Og det betyder, at du ikke længere behøver åbne den for at foretage et opkald eller tjekke en besked. Du kan også holde den op til øret og tale i den som en normal – omend lidt stor – telefon.

Målet nået på rekordtid

Når man åbner Cosmo, mødes man af en sekstommers FHD+ LCD-skærm. Der sidder en udvendigt 24MP kamera i telefonen og på indersiden sidder der et 5MP kamera til selfies og videochat. Der er to USB-C-stik i den, microSD-slot og et stort batteri på 4220 mAh. Planet Computers er også helt klar over, hvem der er målgruppen for Cosmo, for de har inkluderet et hovedtelefon-stik. Hvis du ikke gider at bruge Android, kan den også køre en Linux-installation – du kan endda dualboote.

Cosmo Communicator er ligesom sin forgænger et crowdfunding-projekt, der kører på Indiegogo. Men hvis kreditkortet er begyndt at brænde i lommen på dig, efterhånden, som du har læst ovenstående, behøver du ikke være nervøs for, om projektet bliver til noget. Med en måned tilbage at samle ind i har Planet Computer allerede hentet næsten dobbelt så mange penge hjem til projektet, end de har behov for.

Hvis du er blandt de første, der bestiller en Cosmo, kan du få den for omkring 3.500 kr. (før danske skatter og afgifter). Efter de første 750 solgte eksemplarer ryger grundprisen op på omkring 5.000 kroner i stedet.

Du kan læse mere og støtte projektet her.

Annonce:
Forrige artikelPower åbner i Holbæk
Næste artikel55″ er den foretrukne tv-størrelse nu
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.