Forside Nyheder

EU vil gøre DAB-radio til lovkrav i biler

-
Foto: Shutterstock.com

Europaparlamentet er klar med et direktiv der skal gøre DAB-radio i biler til et lovkrav.

Næste gang der skal handles ny bil, så behøver du måske ikke tjekke om den nu er med digital radio for DAB+ modtagelse.

Du behøver heller ikke overveje om der skal betales ekstra for at få en digital radio i bilen, hvis den ikke er der fra fabrikken.

Annonce:

For Europaparlamentet har netop vedtaget et nyt direktiv til regulering af det indre digitale marked der skal gøre det til et lovkrav at der er DAB-radio i nye biler der sælges, leases eller udlejes.

“Bilradiomodtagere, der er indbygget i et nyt køretøj i klasse M, som er gjort tilgængeligt på markedet til salg eller leje i Unionen fra den … [to år efter datoen for dette direktivs ikrafttræden], skal bestå af en modtager, som kan modtage og gengive mindst radiotjenester udsendt via digital jordbaseret radiotransmission”, står der i direktivet, som fortsætter:

“Modtagere, som er i overensstemmelse med harmoniserede standarder, hvis referencer er offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende, eller med dele heraf, anses for at opfylde dette krav, der er omfattet af disse standarder eller dele deraf”.

I følge fagmediet Radioworld der forventes direktivet at blive godkendt af ministerrådet i begyndelsen af 2019. Som der står i teksten ovenfor vil det efter vedtagelse træde i kraft 2 år senere.

 

Annonce:
VIARadioworld
KILDEEuropaparlamentet
Forrige artikelSnart får Wear OS-ure bedre batterilevetid
Næste artikelBoxer TV stiger mest
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.