Forside Nyheder

EU vil gøre DAB-radio til lovkrav i biler

-
Foto: Shutterstock.com

Europaparlamentet er klar med et direktiv der skal gøre DAB-radio i biler til et lovkrav.

Næste gang der skal handles ny bil, så behøver du måske ikke tjekke om den nu er med digital radio for DAB+ modtagelse.

Du behøver heller ikke overveje om der skal betales ekstra for at få en digital radio i bilen, hvis den ikke er der fra fabrikken.

For Europaparlamentet har netop vedtaget et nyt direktiv til regulering af det indre digitale marked der skal gøre det til et lovkrav at der er DAB-radio i nye biler der sælges, leases eller udlejes.

“Bilradiomodtagere, der er indbygget i et nyt køretøj i klasse M, som er gjort tilgængeligt på markedet til salg eller leje i Unionen fra den … [to år efter datoen for dette direktivs ikrafttræden], skal bestå af en modtager, som kan modtage og gengive mindst radiotjenester udsendt via digital jordbaseret radiotransmission”, står der i direktivet, som fortsætter:

“Modtagere, som er i overensstemmelse med harmoniserede standarder, hvis referencer er offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende, eller med dele heraf, anses for at opfylde dette krav, der er omfattet af disse standarder eller dele deraf”.

I følge fagmediet Radioworld der forventes direktivet at blive godkendt af ministerrådet i begyndelsen af 2019. Som der står i teksten ovenfor vil det efter vedtagelse træde i kraft 2 år senere.

 

Annonce