Forside Produkter Connected Home

IKEA signalforstærkere til TRÅDFRI smarthjem

-

IKEA satser stort på det intelligente hjem i TRÅDFRI-serien. Nu kommer en ‘signal-forlænger’.

IKEA har senest udvidet deres TRÅDFRI-serien af produkter til det intelligente hjem med en fjernbetjent kontakt, og til næste år kommer der også rullegardiner i serien.

Annonce:

Nu er de på vej med en ‘assistent’ til de trådløse signaler, en der kan booste rækkevidden. Det skriver det svenske magasin Teknikvecan, der på det seneste står bag flere IKEA-‘læks’.

TRÅDFRI er baseret på ZigBee-standarden, samme som Philips Hue benytter, og her dannes et internt netværk imellem enhederne. En form for MESH-netværk, hvor hver ZigBee-enhed (pære, kontakt, rullegardin mv) kommunikerer indbyrdes.

Men hvad gør man hvis afstanden mellem enhederne bliver for stor? Det vil IKEA nu også råde bod på, ved at lancere en signal-forstærker til TRÅDFRI.

Det er en lille enhed der mest af alt minder om en oplader til en tablet el.lign. som sættes i en stikkontakt der hvor man ønsker at forstærke signalerne i TRÅDFRI-installationen.

 

Pris og tilgængelighed

IKEA TRÅDFRI signalforstærker lanceres til €9,99. Omregnet til danske forhold er det ca. 80 kroner.

Lanceringsdato er endnu ukendt. Men produktet er angiveligt dukket op i IKEAs interne system nu, så den er nok på trapperne.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.