Forside Detail

Ingen Black Friday rekord i år

-
Tekst: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Årets største handelsdag endte ‘kun’ som alletiders nr. 3 målt på omsætning.

Black Friday i 2016 gav rekordomsætning. Det samme gjorde 2017, så det var på forhånd spået at Black Friday i år ville slå alle tidligere rekoder.

Men sådan kom det ikke til at gå. Power-kæden kunne godt nok melde om en 24% højere omsætning i år, men for den samlede detailbranche var det en tilbagegang sammenlignet med de foregående år. Det skriver Avisen.dk

Annonce:

Under Black Friday 2016 blev Dankortet svinget for 2 mia. kroner og i 2017 steg det beløb til 2,12 mia. kroner.

I år faldt omsætningen på Dankort under Black Friday til 1,94 mia. kroner. Et fald på 8% sammenlignet med sidste år.

“Det er formentligt et udtryk for, at mange butikker i år havde valgt at sprede deres slagtilbud over flere dage”, fortæller Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets og ansvarlig for Dankort i en pressemeddelelse, lyder det fra Avisen.dk

Black Friday er dog fortsat årets store handelsdag og den har for længst overhalet dagene op til jul og nytår, der tidligere var de største dage for butikkerne.

Det er fortsat salg i de fysiske butikker der er størst. Men nethandel fra computer, smartphone eller tablet steg i andel. Samlet set blev ca. 17% af ‘Black Friday’-omsætningen hentet via nettet i år mod ca. 14% sidste år.

 

[socialpoll id=”2528495″]

 

Annonce:
Forrige artikelYouSee dropper bland selv bredbånd
Næste artikelSamsung indrømmer: Gjorde ikke nok for at sikre medarbejdere mod sygdom
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.