Forside Nyheder

Nu snakker Siri med Google Assistant

-

…eller rettere, nu kan DU tale med Google Assistant på iOS igennem Siri.

Hvis du er en af dem, der synes, Siri halter bagud i forhold til de andre virtuelle assistenter på markedet, så kan du nu kombinere den med Google Assistant og på den måde får det bedste ud af dem begge.

Annonce:

Du kan i forvejen bruge Google Assistant på iOS, men det kræver at du åbner den som app først, og det besværliggør processen noget – i hvert fald i forhold til, hvordan det er meningen, sådan en assistent skal bruges.

Siri er som bekendt dybt integreret i iOS, og kan kaldes frem via stemmekommando, men af samme grund kan du ikke gøre det samme med Google Assistant.

Men med iOS 12 er de såkaldte Siri Shortcuts dukket op, hvor Siri kan aktivere tredjeparts-apps. Og det har Google udnyttet til at lave en Assistant-shortcut. Med andre ord kan du nu aktivere Siri via stemmen og få den til at aktivere Google Assistant.

”Hey Siri, OK Google”

Det er lidt besværligt, fordi du skal sige ”Hey Siri, OK Google” og så kommandoen bagefter, men det er da bedre end at skulle åbne Google Assistant-app’en manuelt hver gang først.

Den seneste version af Google Assistant-app’en til iOS skulle understøtte shortcut’et, så snart den er insdtalleres. Du opgraderer altså bare Assistant-app’en og så skulle du kunne aktivere broen mellem de to assistenter i Siri Shortcuts-app’en.

Foreløbig virker det på engelsk, men vi har ikke kunnet bekræfte, om det også virker med den dansksprogede version af Google Assistant endnu. Hvis nogle af læserne har held med at få det til at virke, så skriv gerne en melding i kommentarsporet.

At Siri halter bagefter især Google Assistant og Alexa er ingen hemmelighed. Apple er dog fast besluttet på at gøre noget ved sagen. I foråret begyndte de at rekruttere et rekordstort antal ingeniører og teknikere til udvikling af Siri. Der blev slået 161 stillinger op, og det er i følge Engadget flere end nogen ansættelsesrunde, Apple tidligere har været igennem relateret til Siri.

Annonce:
Forrige artikelDR og TV 2 vil flytte public service fra flow til til on demand
Næste artikelApple overvejer en direkte Chromecast-konkurrent
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.