Forside Nyheder

Samsung indrømmer: Gjorde ikke nok for at sikre medarbejdere mod sygdom

-

Samsung Electronics’ topchef har på vegne af hele firmaet undskyldt og indrømmet, at virksomheden ikke har haft tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger på plads på visse af deres fabrikker.

Samtidig er firmaet gået med til at betale erstatning til omkring 200 medarbejdere, hvoraf 70 nu er døde, samt deres familier. De 200 medarbejdere er tilsyneladende blevet syge efter at have arbejdet med kemikalier og materialer i produktionen af chips og LCD-paneler under vilkår, der ikke var sikre nok.

Annonce:

Undskyldningen og erstatningerne kommer ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, som resultat af en kampagne ført af medarbejderorganisationen SHARPS i over ti år. SHARPS er blevet dannet af Hwang Sang-ki for at repræsentere de ovennævnte, syge medarbejdere, efter hans søn døde af leukæmi i 2007. Sønnen arbejdede på det tidspunkt på en af Samsungs chip-fabrikker.

”Samsung har ikke gjort nok for fuldt og helt at håndtere potentielle helbreds-risici i vores chip- og LCD-produktion, siger Kim Ki-nam, der er direktør for Samsungs komponent-virksomhed, Samsung Electronics, ”Vi vil gerne udtrykke vores dybeste beklagelse overfor de medabejdere, der har lidt skade, samt deres familier”.

Flere sager på vej

Den sydkoreanske tech-gigant har lovet at betale erstatninger på op til 830.000 kroner pr. person, der er blevet ramt af sygdom relateret til vedkommendes arbejde med at producere Samsungs chips og LCD-skærme. Det kommer efter adskillige år med protester, demonstrationer og lobby-arbejde udført af SHARPS.

SHARPS og Samsung har ifølge Yonhap forhandlet siden 2014, og Samsung forsøgte allerede at lukke sagen dengang med sit eget erstatnings-udspil. SHARPS fandt dog dette utilstrækkeligt og fortsatte protesterne.

Medarbejderorganisationen er dog heller ikke færdige med at protestere endnu. Den ovenstående aftale omfatter nemlig kun de medarbejdere, der er blevet syge efter at have arbejdet med i chip- og LCD-produktionen.

Organisationen mener, der er endnu flere ofre for dårlig arbejdsmiljø-sikkerhed på Samsungs fabrikker, blandt andet i de divisioner, der står for produktion af batterier, elektromekaniske komponenter og professionelt IT-udstyr.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.