Forside * Nyheder

30% EU-kvote på streamingtjenesterne på plads inden 2020

-

Streamingtjenesterne pålægges at have 30% europæisk indhold senest i 2020.

Her i efteråret nåede man til enighed i EU om at pålægge streamingtjenesterne europæiske kvoter. 30% af indholdet på tjenester som Netflix, Amazon Prime Video og HBO Nordic skal være europæisk.

Annonce:

Nu er der så sat dato på hvornår de nye krav senest vil træde i kraft. Det skriver magasinet Variety.

Lige nu er EU-Kommissionen i dialog med streamingtjenesterne om hvordan de 30% skal beregnes. Er det eksempelvis minutter, serie-afsnit eller en anden målestok der skal benyttes til at udregne dette.

Arbejdet med at færdiggøre kravene tager op mod et år og så skal kvoterne træde i kraft seneste når kalenderen skifter til 2020.

Det er dog mulighed for at hvert EU-land kan lade kravet om de 30% europæisk indhold træde i kraft inden, gældende for streamingtjenester der opererer i deres land.

Hos Netflix har de tidligere udtrykt bekymring for denne type krav, omvendt er det ikke noget de ser som en hindring for tjenestens udvikling.

“Vores mål er at få flere shows ud af Europa uanset, for det er det vores medlemmer ønsker”, fortæller Netflix’s vice president of international originals, Erik Barmack, til Variety.

Variety påpeger dog at de to store amerikanske spillere indenfor europæisk streaming, Netflix og Amazon, fortsat har et stykke vej op til de 30%.

Fra det britiske analysefirma Ampere Analytics forlyder det at Netflix havde 15% europæisk indhold i Frankrig sidste sommer, mens Amazon havde 13% europæisk indhold i Italien. I Spanien havde begge 16% EU-indhold ved seneste opgørelse, mens det var hhv. 17% og 18% i Storbritanien. Bedste land var Tyskland hvor Netflix blev opgjort til 19% europæisk indhold og Amazon til 27%.

Når direktivet er trådt i kraft skal hvert medlemsland rapportere streamingtjenesternes europæiske kvoter, for deres land, til EU-Kommisionen hvert andet år.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.