Forside Nyheder

Boses smart-solbriller kan købes til januar og forudbestilles nu

-

Smartbriller fra et firma, der primært arbejder med lydprodukter? Jo, den er god nok.

Bose tror, der er en fremtid i smartbriller, der ikke prøver på at vise dig noget på linserne, sådan som alle andre gør. I stedet mener Bose, at brugerne skal have en personlig guide, der taler til dem om de ting, de interagerer med.

Derfor har de lavet solbrille-serien Frames, der helt forbigår den store udfordring med at få ting vist på linserne eller få brugerne til at kigge op i en prisme som på Google Glass. I stedet har de bygget højttalere ind i brillestængerne.

Annonce:

Disse højttalere er relativt retningsbestemte og spiller direkte ned i dit øre, hvilket angiveligt både skulle gøre lydkvaliteten bedre end hvad man kan forvente fra et par tynde brillestangshøjttalere, og samtidig skulle det isolere lyden, så andre ikke kan høre den.

Det sidste er naturligvis vigtigt, ellers kan man hurtigt blive upopulær, hvis man hører musik på sine Frames i togets stillekupé. Det er også vigtigt, fordi solbrillerne på længere sigt ikke kun skal bruges til at høre musik eller podcasts. De skal bruges til at give brugeren informationer om omgivelserne via lyd.

 

Præcis lokalisering

Det er her, den ovennævnte, personlige guide kommer ind i billedet. Brillerne har en meget præcis retningssensor og GPS indbygget, og det betyder, at du kan kigge i en bestemt retning eller på en bestemt ting og få at vide, hvad den bestemte ting er. Det sidste kan blandt andet ske via interaktion med virtuelle assistenter på din smartphone. Der sidder en mikrofon i Frames, som så forbinder sig til din smartphone via Bluetooth og på den måde kan du tale med en virtuel assistent igennem brillerne.

Til at starte med understøtter Frames både Google Assistant og Siri, men udviklerne er stadig igang med at bygge apps og funktioner, der kan koble lokalisering med information. Bose har allerede sendt flere end 10.000 briller ud til udviklerne, så der er et stort udviklermiljø igang med at bygge funktioner til platformen, som Bose regner med at sige mere om på SXSW i marts.

Men allerede før det kommer brillerne i brugernes hænder. De kommer nemlig i butikkerne til januar – i hvert fald i USA, hvor de også kan forudbestilles allerede nu. Vil du være blandt de første til at eje dem, skal du altså bruge en af de mange videresendelsestjenester på nettet. Prisen er 199 dollar, eller omkring 1.300 kroner før danske skatter og afgifter.

Brillerne fås i forskellige designs og det er endnu småt med de tekniske detaljer, der er blevet afsløret. Selv om det måske virker som et lidt besynderligt koncept, kan man sagtens forestille sig flere praktiske brugs-cases.

 

Kan blive ganske brugbar

For det første er det en smart-brille, der kan være enormt praktisk for svagtseende. Men derudover er det nemt at forestille sig at blive guidet rundt som turist i en ny by med brillen, der fortæller dig, hvornår du skal dreje om hjørnet eller gå over vejen. Når du undervejs kommer forbi en bygning, du ikke kender, kan du spørge brillen, hvad det er, du kigger på lige nu.

Når du går rundt i butikker, kan du med det samme spørge brillen, hvad en given vare koster andetsteds. Brillen kan angiveligt også sætte en playliste igang automatisk afhængig af, hvor du befinder dig. Så når du er ude på din normale løberute, behøver du ikke selv sætte musik på.

Har du selv gode idéer til, hvordan sådan en brille kan bruges, så smid dem endelig i kommentarsporet.

 

Annonce:
Forrige artikelStorytel er klar med børnefilter og familieabb.
Næste artikelNetflix bliver en del af YouSee Bland Selv
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.