Forside * Featured

LG sætter ny displayfabrik på pause grundet OLED

-
Foto: recordere.dk

Opbygningen af den ny P10 displayfabrik til LG er indtil videre sat på pause.

LG Display er i gang med at opføre en ny fabrik ved Paju i det nordlige Sydkorea.

Oprindelig var det planen er P10, som fabrikken hedder, skulle stå produktionsklar her i 2018. Men indtil videre er det kun skallen af bygningen der er blevet klar. Det skriver erhvervsmediet BusinessKorea.

Annonce:

Forsinkelsen skyldes angiveligt uvished om fremtiden. P10 var nemlig oprindeligt tænkt som en ny fabrik for LCD-displays der senere kunne konverteres til produktion af OLED-displays.

Men i sommers besluttede LG Display at de vil springe LCD-produktionen over og gå direkte til produktion af 10.5G OLED-paneler istedet. En beslutning der blev truffet fordi LCD-markedet stagnerer.

10.5G er størrelsen af de plader, kaldet Mother Glass Size, der senere skæres ud til displays. Af sådan en 10.5G “moder”-plade kan der f.eks. skæres 8 stk. 65″ eller 6 stk. 75″.

 

LG Display viser størrelsen på de “moder”-plader som der kan arbejdes med i de nuværende P8 og P9 fabrikker. Foto: recordere.dk

 

P10-fabrikken forsinket

Det tager dog længere tid for LG Display at springe produktionen af 10.5G LCD over og gå direkte til 10.5g OLED, og derfor blev den nye P10 fabrik ikke færdig i forhold til den oprindelige tidsplan.

Samtidig har LG Display investeret i en ny 8.5G OLED fabrik i Guangzhou, Kina, som ventes klar til produktion i 2. halvdel af 2019.

Af en 8.5G “moder”-plade kan der skæres 6 stk. 55″, eller 3 stk. 65″, eller 2 stk. 77″ eller 2 stk. 88″.

Den fabrik kan dog betyde at P10-fabrikken i Paju forsinkes yderligere. Erhvervsmediet BusinessKorea skriver, at en ikke navngiven ‘industriansvarlig’ har udtalt at:

“Det er sandsynligt, at LG Display investerer de penge, som det tjener fra OLED-produktionen i Guangzhou-fabrikken frem for i P10-fabrikken”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.