Forside Indhold og distribution Film

Netflix giver Apple sparket: Ingen provision for nye abonnenter

-

Netflix ønsker ikke fremover at give Apple et cut på 30% af abonnementsindtægterne.

Når et nyt abonnement tegnes gennem app-butikker som Apple iTunes og Google Play, så tager de provision for salget.

Annonce:

Et abonnement der tegnes gennem en app hentet via App Store (iTunes) afleverer en del af omsætningen for det abonnement til Apple.

Hos Apple er det 30% det første år og derefter 15%. Dette løbende, sålænge abonnementet er aktivt.

Det betyder at for et Netflix-abonnement, som tegnes gennem en iOS-app på iPhone eller iPad, der afleverer Netflix 30% af omsætningen fra det abonnement det første år og derefter 15%.

Men er det istedet et eksisterende Netflix-abonnement, tegnet på nettet før brug af samme apps, så får Apple ingenting.

Deres provision gælder for abonnementer der betales gennem iTunes, og det er et krav overfor apps, at abonnementer oprettet inde i app’en også afregnes gennem iTunes.

 

Ingen iTunes-betalinger for nye medlemmer

Men nu vender Netflix det system ryggen.

De har droppet iTunes som betalingsmetode for nye abonnenter, for at slippe for at betale provisionen på først 30% senere 15%. Det skriver magasinet VentureBeat.

“Vi støtter ikke længere iTunes som betalingsmetode for nye medlemmer”, fortæller en talsmand fra Netflix til VentureBeat.

Der er ingen ændringer for eksisterende abonnenter, eller medlemmer som Netflix kalder det. Er et abonnement oprettet gennem iTunes så fortsætter betalingen der igennem.

Men nye medlemmer bliver bedt om at oprette abonnementet gennem en browser først, før de tager Netflix-app’en i brug på Apple-enhederne.

 

Annonce:
KILDEVentureBeat
Forrige artikelDR skifter til DVB-T2 på antenne-tv i 2020
Næste artikelHøj streaming af DR julekalender
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.