Forside * Nyheder

Spil fra ’Black Mirror: Bandersnatch’ kan nu spilles i virkeligheden

-

Et af de spil, der er med i Netflix’ nye, interaktive ’Black Mirror’-afsnit kan nu hentes og spilles via nettet.

Hvis du har levet isoleret i en julenytårs-boble i den sidste uge, så har du måske ikke hørt om ’Bandersnatch’, men der er tale om et afsnit af Netflix’ populære teknologi-gyser-serie ’Black Mirror’, hvor du selv kan vælge handlingen.

Annonce:

Ligesom i ’Du er selv hovedperson i…’-bøgerne (og tidligere, interaktive film) kan du ved udvalgte punkter i afsnittet vælge at sende handlingen ud af bestemte tangenter og nå til en række forskellige slutninger på historien. Det virker dog kun på Netflix-kompatible enheder med en tilhørende fjernbetjening, der har en venstre- og højre-knap ombord.

’Bandersnatch’ handler om en unge spilprogrammør, der i 1984 laver spil til den engelske hjemmecomputer Sinclair ZX Spectrum, der dengang var en hård konkurrent til den i Danmark mere kendte Commodore 64. Stefan, som programmøren hedder, kommer i afsnittet i kontakt med hans store spilskaber-helt, Colin Ritman, der allerede har programmeret adskillige spilhits, da afsnittet starter.

Da Stefan mødes med spilfirmaet Tuckersoft for at se, om de vil udgive hans ’Bandersnatch’-spil, ser vi ikke bare på en plakat, at Colin Ritman har lavet et spil med en gal robothund, der hedder ’Metl Hedd’ (en reference til ’Black Mirror’-afsnittet ’Metalhead’, der netop handler om en gal robothund), vi ser også, at han er igang med at færdiggøre et nyt spil, der hedder ’Nohzdyve’.

Det sidste er naturligvis også en reference til et ’Black Mirror’-afsnit, nemlig ’Nosedive’, der handler om en fremtid, hvor alle giver hinanden ratings, ligesom brugerne gør i anmeldelser på nettet. I afsnittet falder hovedpersonen ned ad den sociale rangstige i takt med at hendes ratings-værdi styrtdykker.

Fans kortlægger handlingen

I Colin Ritmans ’Nohzdive’-spil fra ’Bandersnatch’-afsnittet er der dog tale om et mere bogstaveligt styrtdyk, hvor det gælder om at undgå at blive ramt af forhindringer undervejs i faldet. Det er dette spil, der nu er blevet tilgængeligt på nettet. Ligesom de gjorde med ’Stranger Things’, har Netflix altså udgivet et retro-spil i forbindelse med premieren på afsnittet. Men der er en forskel.

Som man næsten kan forvente, når der er tale om Charlie Brooker og ’Black Mirror’ er ’Nohzdive’ er nemlig stadig kun tilgængelig til ZX Spectrum, som Brooker beskrev som ”ærkeengelsk”, ”idiosynkratisk” og ”excentrisk”, da Recordere mødte ham i Netflix’ hovedkvarter. Med andre ord skal den spilles med en ZX Spectrum-emulator. Dem findes der da heldigvis flere af på nettet. De bedsste skulle være f.eks. Fuse og Speccy.

For at gøre hele seancen endnu mere realistisk, skal ’Nohzdive’ hentes på en hjemmeside, der hylder spilfirmaet fra ’Bandersnatch’ – Tuckersoft. Og denne hjemmeside ligner noget, der er lavet i 1999. Det skal naturligvis ikke være nemt at hente spillet, det er ikke alle, der får vist linket til ’Nohzdyve’, når de går ind på Tuckersofts hjemmeside. Men går du ind via The Wayback Machine på Internet Archive bør du kunne hente den .tap-fil, der skal sættes ind i emulatoren.

Fans af ’Bandersnatch’ er i øvrigt igang med at kortlægge hele afsnittet, så hvis du har kigget det igennem, kan du se her, om du er gået glip af noget – og hvordan du finder hen til det du er gået glip af.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.